SMETA IM ŠTO IH SE PROZIVA TERETOM GOSPODARSTVA

BIZARNA ČESTITKA sindikata državnih službi: Političare i novinare usporedili s kambodžanskim diktatorom

Zagreb, 100708.Nezavisni Sindikat, Kresimirov trg 2.Zemljisno-knjizni referenti njih 66 ostalo je bez posla sredjivanja zemljisnih knjiga usprkos tome sto posla jos ima. Sinisa Kuhar sindikat drzavnih sluzbenika.Foto: Nenad Dugi / CROPIX
 Nenad Dugi / CROPIX

Sindikat državnih i lokalnih službenika (SDLSN) uputio je skandaloznu "božićnu čestitku" predsjedniku, Vladi i medijima u kojoj političare i novinare uspoređuje s nacističkim liječnikom i kambodžanskim diktatorom, piše Net.hr .

- Zašto svaki političar, ekonomist, novinar i intelektualac, kad su u pitanju službenici, doživljava preobražaj iz filantropa u doktora Mengelea ili Pol Pota? Treba li nam propisati nošenje trake na rukavu, jer smo se javili na oglas za radno mjesto u državnoj i javnoj službi, jer svaki dan dolazimo na posao? - stoji u čestitci koju potpisuje tajnik sindikata Siniša Kuhar.

Sindikat proziva političare i novinare zbog nadmetanja tko će od njih državne i javne službenike nazvati pogrdnijim imenom.

- Ako se u Saboru zastupnik našali na račun žena, ako poslodavac nekoga ne primi na posao jer je krive nacionalnosti ili seksualne orijentacije, vozač tramvaja izbaci labradora-pomoćnika slabovidne osobe, mediji se zgražaju nad primitivizmom i nekulturom počinitelja ovih anticivilizacijskih delikata, ali kad su u pitanju državni službenici, svi obziri i civilizacijske norme prestaju vrijediti - navedeno je među ostalim u čestitci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 00:19