GORDAN HANŽEK

Bivši šef Ureda za obnovu, koji se vozao u luksuznom Audiju Q7, sada radi u Gradu Zagreb kao - savjetnik za obnovu

Hanžeku se premijer Andrej Plenković 11. siječnja ove godine zahvalio na suradnji

Gordan Hanžek i Audi Q7 (ilustrativna fotografija)

 Profimedia/cropix/

Bivši državni tajnik i nekadašnji šef ugašenog Središnjeg državnog ureda za obnovu, Gordan Hanžek, od 20. veljače zaposlen u Gradu Zagrebu kao savjetnik, doznaje Telegram.

Imenovan je na radno mjesto višeg stručnog savjetnika – voditelja za gradske projekte u Sektoru za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata u Gradskom uredu za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet. Plaća će mu biti 2602,80 eura bruto, ili u bivšoj valuti 19.593 kuna.

Hanžeku se premijer Andrej Plenković 11. siječnja ove godine zahvalio na suradnji nakon što je Telegram otkrio da je kao službeno vozilo koristio luksuzni Audi Q7 (koji je ranije zaplijenjen osuđenom dileru kokaina).

Telegram piše kako u Gradu Zagrebu nisu imali previše izbora jer je Hanžek kao državni službenik imao pravo povratka na bivše radno mjesto. Naime, on je do 28. veljače 2021. godine, odnosno do imenovanja državnim tajnikom, radio kao viši stručni savjetnik pročelnika za građenje objekata društvenih djelatnosti i stanogradnju izvan ustrojstvenih jedinica u Gradskom uredu za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

image

Gordan Hanžek i ravnatelj SAFU-a Dragan Jelić obilaze zgrade u Petrinji koje su stradale u potresu (arhiva)

Ranko Suvar/Cropix

Kako su poručili iz Grada, na to radno mjesto je u međuvremenu raspoređen drugi djelatnik pa su za njega, temeljem Sporazuma o ostvarivanju prava i obveza iz službe, morali pronaći drugi odgovarajući posao za koji ispunjava propisane stručne uvjete.

Podsjetimo, Hanžek se osramotio nakon što je, između ostalog, razotkriveno kako luksuznim Audijem obilazi teren kako bi ga snimali za 16 promotivnih videa o uspjehu obnove. Sve je plaćeno javnim novcem, a Hanžeku je kasnije oduzet skupocjeni terenac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:00