KADROVIRANJE

BIVŠI SANADEROV TJELOHRANITELJ NOVI ZAMJENIK MINISTRA POLICIJE! Davor Blažević Tigar postao član tima Vlahe Orepića

Ostojić ga je udaljio jer je Blažević na Badnjak 2011. nosio bakalar Sanaderovom odvjetniku
 Damjan Tadic / CROPIX

Davor Blažević Tigar novi je zamjenik ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića.

Inače, Blažević je poznat kao bivši tjelohranitelj Ive Sanadera i bivši prvi čovjek Uprave za posebne poslove sigurnosti za vrijeme Ranka Ostojića. Međutim, bivši ministar ga je udaljio iz službe nakon što je otkriveno da je Blažević na Badnjak 2011. godine u kutijama nosio bakalar Sanaderovom odvjetniku Goranu Suiću.

Sanader je u to vrijeme bio pušten iz pritvora uz posebne mjere opreza i nalazio se u istoj zgradi kao i Suić. Blažević je iz prtljažnika izvadio dva paketa i prebacio ih u odvjetnikov mercedes ML. Tada nije bilo poznato što se nalazilo u paketima, ali poslije se ispostavilo da je to bio bakalar.

Nakon što je priča izašla na vidjelo, Ostojić je momentalno suspendirao Tigra.

Dana 28. prosinca 2011. godine u dnevnom tisku objavljene su fotografije iz kojih se zaključuje da je Davor Blažević kontaktirao s Ivom Sanaderom, okrivljenikom za više teških kaznenih djela, koji se uz jamčevinu brani sa slobode. Ovime je Davor Blažević naštetio ugledu i interesima policijske službe. Nakon udaljenja iz službe protiv Davora Blaževića bit će pokrenut stegovni postupak, pisalo je u priopćenju tadašnjeg šefa MUP-a.

Inače, Blažević je i svjedočio u slučaju Fimi media jer su istražitelji provjeravali navode Mladena Barišića o tome da je Sanaderu u kuću u Kozarčevoj ulici odnio milijune kuna...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 13:44