NIZ RAZBOJNIŠTAVA

Bivši policajac u istražnom zatvoru zbog serije pljački u kojima je prikupio plijen vrijedan više od 80.000 eura

Denis S. u ljeto 2021. godine napustio je MUP na vlastiti zahtjev ‘zbog privatnih i poslovnih razloga‘

Ilustrativna fotografija

 CROPIX

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor bivšem 33-godišnjem policajcu koji je osumnjičen da je unazad godinu dana serijom razbojništava prikupio plijen od više od 80.000 eura.

Zagrebačka policija bivšeg kolegu, kojega je u srijedu uhitila u suradnji s kriminalističkom policijom, Antiterorističkom jedinicom Lučko i tužiteljstvom nakon pljačke banke na Radničkoj cesti, sumnjiči za ukupno 19 razbojništava, od kojih je jedno ostalo u pokušaju.

U policiji kažu da se razbojnik prilikom pljački nije obazirao na doba dana te bi maskiran dolazio do trgovina, poslovnica igara na sreću, pošti, ljekarni, banaka i poslovnica za promet novcem, u koje bi ulazio te uz prijetnju pištoljem od zaposlenika uzimao novac.

Nakon izrečenih prijetnji, zaštitarima bi oduzimao oružje i odnosio ga sa sobom, a isto je činio i s novcem koji su mu predavali zaposlenici u strahu za vlastiti život, rekli su u policiji.

Naveli su i da je 33-godišnjak u šest slučajeva pobjegao na električnom romobilu kojim se i dovezao, dok je u jednom slučaju pobjegao ništa ne uzevši.

U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja, na temelju sudskog naloga, policija je pretražila stanove i druge prostorije na području Peščenice i Maksimira, kao i dva automobila kojima se koristio.

Pritom je pronađeno šest pištolja, odjevni predmeti i sredstva za maskiranje, romobil kojim se dovozio i odvozio s poprišta pljački te novac. Materijalnu štetu nastalu tim razbojništvima policija procjenjuje na oko 80.650 eura.

Mediji su izvijestili da je Denis S. bio djelatnik Uprave za posebne poslove sigurnosti, odnosno jedinice Ravnateljstva policije koja obavlja poslove osiguranja i zaštite štićenih osoba, objekata i prostora te utrenirani interventni policajac.

Dodali su da je u ljeto 2021. napustio MUP na vlastiti zahtjev "zbog privatnih i poslovnih razloga" te da je bivšim kolegama priznao počinjena razbojništva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:34