ODLUKA

BIVŠI HDSSB-ov ZASTUPNIK DOBIO FUNKCIJU U VLADI Josip Salapić imenovan državnim tajnikom u Ministarstvu pravosuđa

Josip Salapić
 Dragan Matić / Hanza Media

Vlada je Josipa Salapića, bivšeg HDSSB-ovog saborskog zastupnika, koji je svojedobno bio i u HDZ-u, na zatvorenom dijelu sjednice imenovala državnim tajnikom u Ministarstvu pravosuđa, a HSLS-ovac Žarko Katić, koji je u MUP-u kao pomoćnik ministra bio još od 2001. imenovan je državnim tajnikom Davoru Božinoviću.

Zdravko Marić je dobio dva pomoćnika u Ministarstvu financija: Hrvoja Radovanića i Stipu Župana. Radovanić je u Ministarstvu na čelu Sektora za upravljanje javnim dugom već dugi niz godina, a Župan također dolazi iz kuće.

Na osobni zahtjev napokon je razriješena Mirjana Rakić, dosadašnja predsjednica Vijeća za elektroničke medije, a ekonomist Damir Hajduk, dosadašnji član Vijeća, predložen je za novog šefa, a novi članovi su Anita Malenica, novinarka sa Z1 televizije, te Davor Marić i Vanja Gavran.

Utvrđen je i prijedlog odluke o razrješenju komodora Ive Raffanellija, dosadašnjeg zapovjednika Obalne straže, s danom 31. prosinca, radi odlaska na novu dužnost, te prijedlog odluke za imenovanje kapetana bojnog broda Milana Blaževića novim zapovjednikom Obalne straže s 1. siječnja 2018., te su upućeni predsjednici Republike na donošenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:27