GRABAR KITAROVIĆ

Bivša predsjednica položila kamen temeljac za izgradnju kuće obitelji Radošević: ‘Presretna sam‘

Mislim da je odlazak na groblje nešto što treba odratiti u miru i tišini - kazala je bivša predsjednica.
Kolinda Grabar-Kitarović

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović bila je na Baniji, gdje je položila kamen temeljac za izgradnju kuće obitelji Radošević sa šestoro djece, prenosi N1.

U temelje je stavljena i ciglica s potpisima i boca hrvatskog pjenušca (Tomac), doznajemo.

- Brojne donacije su dolazile od brojnih ljudi iz Hrvatske i iseljeništva i zahvaljujem se tim ljudima - rekla je Grabar Kitarović.

- Ja sam samo pomogla oko pojedinih projekata s administracijom. Mislim da je to prva konkretna obnova na Banovini, koja kreće baš ovdje i jako sam sretna zbog toga - rekla je bivša predsjednica.

Odmah nakon potresa započete su humanitarne akcije u okviru hrvatskih udruga na području Švedske. Odaziv je bio velik i krenulo se projektom obnove.

- Zajedničkom suradnjom HD ”Velebit” iz Göteborga, HKD ”Jadran” i NK ”Croatia” iz Malmöa i HKŠD ”Croatia” iz Helsingborga, te prijatelja u Hrvatskoj imamo čvrstu namjeru financirati gradnju potpunog novog doma za obitelj Radošević i njihovo šestero djece u Novom Selištu, kraj Petrinje.

Bivša predsjednica potvrdila je i da je jučer obišla grob preminulog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

- Da, bila sam jučer, odnijela sam buket cvijeća. Mislim da je odlazak na groblje nešto što treba odraditi u miru i tišini - kazala je za N1.

image
Kolinda Grabar-Kitarović
image
Kolinda Grabar-Kitarović
image
Kolinda Grabar-Kitarović
image
Kolinda Grabar-Kitarović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:32