SUDSKO ISCRPLJIVANJE

Bivša ministrica Divjak poručila bivšem i sadašnjem rektoru Borasu i Lakušiću: ‘E, nećete razbojnici!‘

‘Njihova je poruka, ako pitate ili ukazujete na greške, bit ćete godinama na sudu kao ONA‘, kazala je Divjak

Blaženka Divjak

 Zeljko Hajdinjak/cropix/Cropix

Bivšu ministricu obrazovanja Blaženku Divjak tužili su bivši i sadašnji rektori Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i Stjepan Lakušić, nakon što je, kako kaže, ‘samo koristila svoje pravo da ukažem na nepravilnosti na sveučilištu na kojem radim više od 30 godina‘.

Divjak je zbog toga na sudu već četiri godine, a prije još jedne u nizu rasprava zbog koje je u srijedu opet morala doći na sud u Zagreb, na Facebooku je napisala:

‘Poruka dana: E, nećete razbojnici ... mi ovaj dan pokvarit‘!

Jutros sam morala u Zagreb na sud zbog tužbe za ‘klevetu‘ koje protiv mene vode bivši rektor Sveučilišta u Zagrebu Boras i sadašnji rektor Lakušić. I to već traje više od četiri godine! Razlog: samo samo koristila svoje pravo da ukažem na nepravilnosti na sveučilištu na kojem radim više od 30 godina.

Oni idu na iscrpljivanje svake vrste pa tako i na financijsko. Jer ja sve svoje račune plaćam sama, a rektori plaćaju javnim sredstvima Sveučilišta koje i ja pomažem dobiti. Dok ja pišem projekte i radim na njima, rektor zapošljava suprugu odvjetnika da brine o organizacijskoj kulturi, zubarku da brine o psihičkom zdravlju studenata, pa onda i glumce, ponekog režisera, ali i djecu drugih rektora

Ali o tome se ne smije govoriti. Za to se ide na sud.

Njihova je poruka, ako pitate ili ukazujete na greške, bit ćete godinama na sudu kao ONA.

A ja sam eto polako došla iz Zagreba sa suda i idem voditi projektni sastanak na koji su mi došli kolege, uvaženi znanstvenici iz drugim europskih država. Naravno da se ne dam

Moja poruka svima koji žele uzurpirati akademsku slobodu govora je u naslovu!‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 10:53