ZORAN MILANOVIĆ

‘Bilo bi bolje da OI daju Tuzli ili Sarajevu, oni bi to napravili skromnije, ali od srca. Kažem to bez podcjenjivanja‘

‘Japansko stanovništvo je protiv OI, koje su već jednom odgađane i ovo pomalo gubi smisao...‘
 Goran Mehkek/Cropix

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović posjetio je u petak Poreč, gdje se održava 56. Europsko prvenstvo u karateu, napomenuvši kako mu je drago da je karate dobio olimpijski status.

"Drago mi je da je karate dobio olimpijski status. Ne podcjenujem niti jedan sport, ali ovo je ozbiljan i rasprostranjen sport i tek sad su dobili olimpijski status. Želim im da ga zadrže, da se ne nađu u poziciji kao hrvanje grčko-rimskim stilom, koje je temelj olimpijskih igara, a skoro je ostalo bez olimpijskog statusa. Tu je netko imao prste iz međunarodnog olimpijskog pokreta, vjerojatno zato što nije atraktivno, nema dovoljno krvi", rekao je Milanović i dodao: "Što se tiče Poreča, ovo znači nekoliko dana punih hotela i to u predsezoni. Što više sporta za mlade ljude, to je moja poruka".

Predsjednik države komentirao je i situaciju u vezi OI u Tokiju: "Kao premijer bio sam na OI u Londonu na finalu vaterpola kad smo protiv Italije osvojili zlato. Volio bih da takvu priliku imam i sad, ali vidjet ćemo. Japansko stanovništvo je protiv OI, koje su već jednom odgađane i ovo pomalo gubi smisao. Katkad mi padne na pamet da bi bilo bolje da to daju Tuzli ili Sarajevu, oni bi to napravili malo skromnije, ali od srca, govorim to bez podcjenjivanja. Vidjet ću ima li taj put na otvaranje OI uopće smisla".

"Sportom sam se bavio cijeli život, sad nešto manje, jer čovjek mora znati gdje mu je granica, kad se bližiš 55. godini treba malo usporiti, ali nikad prestati. Svojim prijateljima vršnjacima, koji su se počeli baviti sportom u 40-oj godini, poruka je da budu posebno oprezni jer tijelo ima svoje granice".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2022 15:12