NE PROPUSTITE

BESPLATNO U JUTARNJEM Priručnici za polaganje državne mature s najnovijim pitanjima i odgovorima

Priprema za državnu maturu nikada nije bila lakša! U ponedjeljak uz Jutarnji list dobivate ispitnu knjižicu iz hrvatskog za višu razinu znanja, u utorak knjižicu s pitanjima iz fizike, a u srijedu na dar stižu ispitna pitanja iz povijesti

Uz Jutarnji list u ponedjeljak na poklon dobivate ispitnu knjižicu iz predmeta hrvatski jezik za višu razinu znanja na državnoj maturi. Već u utorak slijedi ispitna knjižica iz izbornog predmeta fizike, a u srijedu objavljujemo treću knjižicu - ispitni priručnik iz povijesti koja je, prema novim istraživanjima, za učenike najteži školski predmet.

U svakoj knjižici na 24 stranice je niz ispitnih pitanja uz koje priprema za državnu maturu nikada nije bila lakša. U zadnjem dijelu svakog izdanja donosimo rješenja, a u slučaju fizike i sve potrebne formule.

Sva tri nova ispitna priručnika, zajedno s još tri koje smo već objavili, rezultat su suradnje Jutarnjeg lista s Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO), krovnom institucijom za organizaciju i provođenje državne mature.

Njihove materijale, dostupne i na stranicama www.ncvvo.hr, koristimo u knjižicama koje vam besplatno dajemo i ove godine. Materijali su izvrsna podloga za vježbu iz najtežih obaveznih i izbornih predmeta na maturi, koje svake godine prijavljuje više od 30 tisuća učenika.

Na 24 stranice priručnik je ispunjen oglednim pitanjima s kojima će se kandidati susresti na ovogodišnjoj maturi o kojoj ovisi uspjeh pri upisu na sva visoka učilišta u Hrvatskoj. Na svakoj je stranici zaseban prostor za pisanje odgovora, što je našim mladim čitateljima sjajna prilika za vježbu kojom se dočarava realan izgled ispita na samoj maturi.

Ako prilikom pisanja odgovora niste sigurni u točnost, na kraju ovog praktičnog priručnika možete pronaći rješenja svih zadataka. Još bolja taktika rješavanja jest ispunjavanje svih zadataka, a potom provjera kojom je lako moguće doći do broja točnih odgovora. Provjerite i vi koliko ste spremni za maturu!

Za ključni ispit u školovanju najvažnije je početi pripremati se na vrijeme. Učinite to uz novi ispitni serijal Jutarnjeg lista s kojim krećemo 19. siječnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:42