POD KONTROLOM

Beroš: ‘Zdravstveni sustav nije preopterećen, najviše me interesira veći broj hospitaliziranih‘

Više je oboljelih starije dobi i njihova je klinička slika nešto teža, rekao je ministar zdravstva uoči sjednice Vlade
Vili Beroš
 Goran Mehkek/CROPIX

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u srijedu kako s 288 hospitaliziranih bolesnika s Covidom-19 zdravstveni sustav u Hrvatskoj još uvijek nije preopterećen, a oboljeli su većim dijelom starije životne dobi u kojoj se razvija teži klinički oblik bolesti.

- Danas je 213 novozaraženih, što je više nego prije tjedan dana, kad ih je bilo 204. No najviše me interesira broj hospitaliziranih, koji je za 14 veći nego u utorak - rekao je Beroš novinarima uoči sjednice Vlade.

- Klinička slika je u skladu s povišenjem dobne granice. Više je oboljelih starije dobi i njihova je klinička slika nešto teža, no još uvijek ne govorimo o prevelikoj opterećenosti zdravstvenog sustava - ustvrdio je Beroš.

Upitan za uvođenje sustava e-uputnica, koje je najavljeno za 1. listopada, Beroš je rekao da će e-uputnice biti "puštene u pogon" čim informatički sustav to dopusti, što će možda biti i u četvrtak.

Vezano za određivanje samoizolacije predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću, izjavio je kako se nije čuo s Jandrokovićem, ali je upoznat s time da je završio u samoizolaciji.

- To je postupak koji je jednak prema svima, dakle svi koji su bili u kontaktu sa zaraženima moraju u samoizolaciju. To je za njih i za sve nas ostale najbolje - poručio je Beroš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 21:13