PAPINA PORUKA

Benedikt XVI.: Neka svećenici budu anđeli

Svi smo pozvani biti vjesnici Kristove pobjede nad zlom i smrću, rekao je papa Benedikt XVI.
Pope Benedict XVI waves at pilgrims gathered on Saint-Peter's square at the Vatican as he leaves after his weekly general audience on November 4, 2009. AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
 AFP

RIM - Neka svećenici budu anđeli - rekao je poglavar Katoličke crkve papa Benedikt XVI u katehezi u Castel Gandolfu na uskrsni ponedjeljak, poznat na talijanskome kao Anđelov ponedjeljak. Papa nije aludirao na recentne skandale u pogledu pedofilije za koju su optuženi neki svećenici, nego na izvorno grčko značenje riječi „anđeo“: vjesnik.

Španjolske redovnice

Svi smo pozvani biti vjesnici Kristove pobjede nad zlom i smrću, veli Benedikt XVI, anđeoska misija je svim kršćanima dana kroz krštenje i krizmu, a na poseban način je, kroz sakrament ređenja, primaju svećenici, Kristovi ministri. Papa nije izrijekom komentirao ni pozdrav španjolskih redovnica, koje su nosile transparente o svojoj bliskosti s poglavarom Katoličke crkve.

Ignoriraju ogovaranja

Ti su transparenti opetovali ono što je dan ranije, na Uskrs, u pozdravu pred Vatikanskom bazilikom sv. Petra, rekao dekan Kardinalskog zbora Angelo Sodano: da su biskupi i svećenici s Papom i da se ne obaziru na ogovaranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 20:18