TRAŽI ISPRIKU

Beljak gradonačelnici Samobora i direktoru Komunalca: ‘Tužite me ako ste otkrili nepravilnosti‘

Na Facebooku je napisao i kako je uvjeren da strahuju od njegove ponovne kandidature na sljedećim lokalnim izborima

Krešimir Beljak

 Damjan Tadic/CROPIX

Bivši gradonačelnik Samobora Krešimir Beljak pozvao je u četvrtak svoju nasljednicu Petru Škrobot i direktora Komunalca Renata Raguža da ga prijave DORH-u i USKOK-u ako smatraju da su otkrili nepravilnosti u gradskom komunalnom poduzeću.

"Ako su sve te silne revizije plaćene stotine tisuća kuna pokazale da je sve što govorite javnosti o meni i mom dvanaestogodišnjem poslovanju istina, zakonska dužnost vam je prijaviti me DORH-u, USKOK-u i OLAF-u. Ili ću u suprotnom onda sigurno ja prijaviti vas, po člancima 148. i 149. Kaznenog zakona, za sramoćenje i klevetu ili, ako me lažno prijavite, po članku 304, za lažno prijavljivanje kaznenog djela", napisao je Beljak u Facebook grupi "Grad Samobor - bivša gradska uprava".

Saborski zastupnik HSS-a prozvao je gradonačelnicu Škrobot i direktora gradskog poduzeća Komunalac zbog u srijedu održane konferencije za medije na kojoj su ustvrdili da su u istom poduzeću zatekli gotovo 10 milijuna kuna ukupnog gubitka, 7,5 milijuna kuna potraživanja za komunalnu naknadu te dugove starije od 15 godina. Tvrde da su zatekli i nepravilnosti u gospodarenju otpadom te u prijenosu pojedinih nekretnina u privatno vlasništvo.

Beljak je te navode nazvao "smiješnom gomilom laži, uvreda, kleveta i pokušaja obmana javnosti od strane ekipe koja nije naučila elementarne stvari oko zakonskih odredbi načina funkcioniranja grada i gradskih poduzeća".

Kaže kako je spreman odustati od prijava ako mu se iz gradske vlasti ispričaju te je uvjeren da strahuju od njegove ponovne kandidature na sljedećim lokalnim izborima.

"Mene pokušavaju zgaziti već 15 godina i još zasad nitko nije uspio, još sam nekim čudom tu. A pokušavali su to malo veći igrači od vas. Ali tko zna, možda vi ipak uspijete u onome u čemu nisu uspjele razne tajne službe, mafijaške strukture i HDZ", napisao je Beljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:12