VRAĆA SE U SABOR

Bedeković potvrdila da više neće biti ministrica socijalne skrbi: ‘Ništa ne zamjeram premijeru‘

Istaknula je da je akademska zajednica njezino prirodno okruženje, a u resoru je, kaže, napravila koliko je mogla
Vesna Bedeković
 Tonci Plazibat/CROPIX

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković potvrdila je u srijedu da više neće obnašati tu niti bilo koju drugu ministarsku funkciju u sastavu nove Vlade, već će ponovno biti zastupnica u Hrvatskom saboru.

- Moje prirodno mjesto je akademska zajednica, vraćam se u Sabor - rekla je Bedeković novinarima nakon sjednice užeg kabineta Vlade.

Pritom je podsjetila da je u sastav bivše Vlade došla iz Sabora, s mjesta predsjednice Odbora za znanost i obrazovanje te ponovila da je akademska zajednica njezino prirodno okruženje.

Rekla je da će premijer Andrej Plenković na vrijeme obavijestiti sve o sastavu nove Vlade te istaknula kako mu ne zamjera ništa.

- Ma kakvi, ništa. Jedna divna i sjajna suradnja - kaže Bedeković.

Na upit je li zadovoljna napravljenim u resoru odgovorila je kako je "bilo kratko vrijeme" i da se napravilo "koliko se moglo".

- Smatram da se napravilo puno, prije svega za sustav socijalne skrbi - ustvrdila je.

Pritom je podsjetila da je ostvaren status službene osobe za sve socijalne i stručne radnike u sustavu socijalne skrbi, uvedena tehnička i fizička zaštita u centrima za socijalnu skrb.

- Povisili smo naknade njegovateljima i roditeljima njegovateljima i u ovoj krizi smo zadržali razinu svih naknada u sustavu socijalne skrbi - dodala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 17:25