CESTA NA BRAČU

Bauk traži Milanovićevih dva milijuna kuna, poslao ‘biblijski‘ poučak Plenkoviću: ‘Otvorio mi je oči‘

U obrazloženju amandmana na Prijedlog proračuna Bauk je objasnio zašto treba predsjedniku uzeti novac za izgradnju ceste na Braču

Arsen Bauk

 Goran Mehkek/Cropix

SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk podnio je amandman na Prijedlog proračuna za 2022. godinu u kojemu traži da se s proračunske stavke Ureda predsjednika skine dva milijuna kuna. Novac koji bi oduzeo od iznosa koji je Vlada namijenila za funkcioniranje Ureda predsjednika Zorana Milanovića, Bauk bi preusmjerio na Brač, i to za izgradnju pristupne ceste do Vatrogasnog doma u Supetru.

U obrazloženju amandmana Bauk objašnjava zašto treba iz proračuna financirati cestu na Braču, zašto sredstva uzeti baš sa stavke namijenjene Milanoviću, a za premijera Andreja Plenkovića na kraju ima i 'biblijski' poučak.

- Predloženim povećanjem izgradila bi se pristupna cesta do novoizgrađenog Vatrogasnog doma u Supetru koji je financiran iz EU fondova i predstavlja zajednički dom za Grad Supetar i općine Nerežišća, Postira i Sutivan. Prinosim pozornosti Vladi da je ovaj projekt školski primjer funkcionalnog povezivanja jedinica lokalne samouprave - započinje Bauk obrazloženje svog amandmana.

Nastavlja da, iako je dom već blizu završetka, postoji opasnost da se isti pretvori u spomenik birokraciji jer dio njega nema pristupne ceste.

- Kako su leteći automobili tek u fazi prototipa i nisu ušli u masovnu uporabu, a još nema naznaka da bi se isti koristili za gašenje požara, s velikom vjerojatnošću možemo pretpostaviti da će se i dalje koristiti cestovna vatrogasna vozila koja čak ni na Braču ne mogu bez ceste. Stoga je potrebno predvidjeti sredstva da se cesta izgradi - napisao je Arsen Bauk.

U drugom dijelu obrazloženja amandmana SDP-ov zastupnik govori o bivšem stranačkom šefu, aktuanom predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću, čiju bi proračunsku stavku "olakšao" za dva milijuna potrebna za vatrogasnu pristupnu cestu. Bauk se pritom poziva na zadnji Aktualni sat u Saboru na kojem su zastupnici otvarali paljbu po premijeru, a premijer po predsjedniku.

- Odgovarajući na moje zastupničko pitanje na Aktualnom prijepodnevu, predsjednik Vlade Andrej Plenković otvorio mi je oči o radu i djelovanju predsjednika Republike. On "je danas više Petrovljev i Buljev nego SDP-ov, ničim izazvan krši Zakon o sudovima, ne čestita Dan državnosti, dolazi na Yutel i na Dan Hrvatskoga sabora čestita Dan neovisnosti te krši Zakon o obrani". (Andrej 10,9) - navodi Bauk, a u fusnoti objašnjava da je 10,9 oznaka 10 saziva Sabora i 9. sjednice.

- Siguran sam da će istančani radari predsjednika Vlade prepoznati priliku i po Biblijskom citatu "Zar neće čovjek koji ima stotinu ovaca, kad mu jedna od njih zaluta, ostaviti devedeset i devet u gori te poći tražiti zalutalu?" (Matej, 18,12) predložiti Vladi prihvaćanje ovog amandmana - završio je Bauk obrazloženje.

Svi koji su pažljivo pratili saborski Aktualni sat vjerojatno su shvatili tko je u ovom slučaju pastir, tko su ovce, a tko je zalutao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:11