PRIJE AKCIJE

Bauk: ‘Sutkinji Šupe skinut je imunitet, bez toga ne bi mogla niti biti uhićena‘

Maja Šupe uhićena je zbog sumnje u korupciju, a uz nju, uhićeni su i poduzetnik Blažo Petrović te odvjetnik Branimir Zmijanović

Arsen Bauk

 Damjan Tadic/CROPIX

Saborski zastupnik SDP-a i član Državnog sudbenog vijeća (DSV) Arsen Bauk potvrdio je da je šibenskoj sutkinji Maji Šupe u utorak to Vijeće skinulo imunitet, nakon čega je uhićena zbog sumnje u korupciju.

“Bila je danas sjednica u 14,30 sati, s obzirom na to da su policija i USKOK poduzeli akciju, točno je”, potvrdio je Bauk za Dnevnik HRT-a upitan je li danas šibenskoj sutkinji DSV skinuo imunitet.

Bauk je dodao da bez skidanja imuniteta sutkinja ne bi mogla niti biti uhićena.

Prema neslužbenim informacijama, Šupe je uhićena zbog sumnje u korupciju, a uz nju, uhićeni su i poduzetnik Blažo Petrović te odvjetnik Branimir Zmijanović. Sutkinja Šupe navodno je primila mito u zamjenu za oslobađajuću presudu poduzetniku Petroviću.

USKOK i policija zasad su priopćili da su u tijeku uhićenja i provođenja hitnih dokaznih radnji, no nisu potvrdili identitete uhićenih.

"Navedene radnje provode se na području Grada Zagreba, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije prema više hrvatskih državljana za koje se osnovano sumnja da su počinili koruptivna kaznena djela. U ovom trenutku može se potvrditi da se, među ostalima, postupa i prema sutkinji Općinskog suda u Šibeniku", navode u priopćenju.

Informaciju o Zmijanovićevu uhićenju potvrdio je Damir Habijan, saborski zastupnik HDZ-a, istaknuvši da se radi o bivšem članu HDZ-a.

“Uhićen je”, rekao je Habijan za HRT odgovarajući na pitanje je li u akciji uhićen i odvjetnik Zmijanović.

Habijan je istaknuo da je Zmijanović bio član HDZ-a, a da je u međuvremenu promijenio stranku te bio u Mostu i Domovinskom pokretu te zaključio da tako možemo reći i da je uhićeni “bio i član Mosta”.

Sutkinja Šupe zamjenica je predsjednika kaznenog odjela Općinskog suda u Šibeniku, a među ostalim, zapamćena je po oslobađajućoj presudi Tomislavu Horvatinčiću zbog sinkope nakon izazivanja pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:24