PREKO REDA

Bauk o Borasovom cijepljenju: ‘To je samo šlag na torti svega što je pogriješio u zadnje vrijeme‘

‘Nisam baš uvjeren, ne bih stavio ruku u vatru da se cijepio zbog toga‘, kaže Bauk.
Arsen Bauk
 Damjan Tadic/Cropix

Arsen Bauk (SDP) danas je primio drugu dozu cjepiva protiv koronavirusa, a nakon toga je nakratko razgovarao s novinarima o aktualnoj političkoj situaciji.

Kada je riječ o tome da su se saborski zastupnici i članovi Vlade cijepili prije drugih, Bauk kaže da je to učinjeno kako bi se ostalim građanima pokazalo da se cijepiti treba.

- Vlada je dala plan i mi smo se cijepili kako bismo utjecali na stanovništvo da se cijepi. Istraživanja pokazuju da je se sve veći broj stanovništva želi cijepiti i sad se ispituje kvaliteta cjepiva. Nije to veliki broj zastupnika, ali svakako je simbolično i važno da javne osobe, ne samo političari, pozovu stanovništvo i svojim primjerom pozovu da se cijepe, rekao je Bauk za N1 i osvrnuo se i na probleme u nabavi cjepiva.

- Ovo s nabavkom cjepiva je drugi problem za koji vjerujem da Vlada, u trenutku kada je donosila taj redoslijed nije vjerovala da će se to dogoditi. Ali to je sada pitanje za političku odgovornost, ne ovu simboličku, rekao je.

Komentirao je i cijepljenje rektora Borasa, koji se cijepio protiv koronavirusa preko reda, a i unatoč činjenici da je koronavirus već prebolio.

- To je samo šlag na torti svega što je pogriješio u zadnje vrijeme. Nisam baš uvjeren, ne bih stavio ruku u vatru da se cijepio zbog toga, kaže Bauk.

Komentirao je i prepucavanje oko HGK s Darijom Hrebakom.

- Mislim da sam na dobar i upečatljiv način opisao tu vrstu političkog ponašanja. Ako on u mom političkom ponašanju bude imao inspiracije da nađe, neka to napravi. A što se tiče imena, moje osobno ime je jedan od najžešćih otrova, a i prezime ima isto tako određeno značenje u hrvatskom jeziku. Ali ni jedno ni drugo nisam birao, kaže Bauk.

Osvrnuo se i na izjave predsjednika Zorana Milanovića o nasilju nad ženama.

- Ja se uglavnom slažem s onim što govori predsjednik Republike. Sasvim sam siguran da predsjednik razumije problem i da ukazuje na one koji bi ga trebali rješavati i rasvjetljavati, zaključio je Bauk, javlja N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:54