ONLINE SASTANAK

Banožić sa zamjenicom pomoćnika državnog tajnika SAD-a o Bradleyjima: ‘Važno je procijeniti koliko košta modernizacija‘

Na sastanku je još jednom naglašena predanost Vlade osnaživanju svih grana Hrvatske vojske

Mario Banožić i borbeno vozilo Bradley

 CROPIX/AFP

Ministar obrane Mario Banožić danas je sudjelovao na online sastanku s predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država predvođenim zamjenicom pomoćnika državnog tajnika SAD-a za obranu Laurom Cooper.

Sastanku su nazočili i predstavnici Ureda predsjednika Vlade, Glavnog stožera Oružanih snaga RH, Ministarstva obrane, Ministarstva vanjskih i europskih poslova te zapovjednici grana Hrvatske vojske, priopćili su iz MORH-a.

Na sastanku je, kako se navodi u priopćenju, još jednom naglašena predanost Vlade osnaživanju svih grana Hrvatske vojske radi uspješnog odgovora na suvremene obrambene i sigurnosne izazove.

S američkim predstavnicima razgovaralo se i o tehničkim pitanjima ponude Vlade SAD-a o mogućnosti opremanja borbenim vozilima pješaštva Bradley M2A2 ODS.

'Vlada će nastaviti podupirati modernizaciju i razvoj sposobnosti Hrvatske vojske. Važno je da sve grane Oružanih snaga Republike Hrvatske svoje sposobnosti prilagode postojećim sigurnosnim izazovima. Vlada će podržati svako takvo nastojanje. U tom kontekstu važno nam je nastaviti razvijati izvrsne bilateralne odnose s našim saveznicima i partnerima', rekao je ministar obrane Banožić.

Vlada želi dugoročno dobru i održivu investiciju za Hrvatsku kopnenu vojsku, a pritom je važno procijeniti iznos potrebnih daljnjih ulaganja za modernizaciju, kojima bi se osigurala dugoročna održivost ovih vozila u sljedećih 20 do 30 godina, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:39