MINISTROV ODGOVOR

Banožić o Milanoviću: ‘Ili je patološki opsjednut sa mnom ili je osobno involviran u hajku‘

Presedan je da imamo predsjednika RH koji javno pritišće saborske zastupnike, policiju i DORH, kaže Banožić

Mario Banožić i Zoran Milanović

 Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Republike Zoran Milanović u petak je postavio pitanje zašto je još uvijek na slobodi ministar u Vladi Mario Banožić, referirajući se na informacije koje, rekao je, pokazuju da je Banožić, kao ministar državne imovine, počinio klasično kazneno djelo pogodovanja.

Milanović je u Petrinji u izjavi novinarima rekao kako je čekao cijeli dan hoće li netko reagirati na zapisnik sa sastanka ministra Banožića i zviždačice Maje Đerek, koji je objavio dnevnik "24 sata", a koji pokazuje da je Banožić, tada kao ministar državne imovine, "prizvao dvije visoke dužnosnice državnih imovina i maltretirao ih sat ili dva da prekrše zakon, da 'udare đonom' na materijalne interese hrvatske države".

Radi se o tome, objasnio je Milanović, da je Banožić od njih tražio da ne izbace iz prostora odnosno ne zapečate prostor u kojem su u najmu bili nakupci, "prevaranti, obične varalice", koji za najam nisu plaćali godinama.

"Imamo dokument u kojem jasno stoji da je ministar kriminalac i sad ćemo, zato što je upravo 'odletjelo' nekoliko ljudi iz Vlade zbog manjeg kriminala, šutjeti o tome da damo malo predaha onima koji krše zakon? Pa ne možemo šutjeti", poručio je predsjednik dodavši da Banožić "treba odletjeti" jer je katastrofa za Hrvatsku.

Odgovor ministra obrane Marija Banožića nije trebalo dugo čekati. On se u petak popodne na Facebooku osvrnuo na najnovije Milanovićeve optužbe. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

- Osim što danima ''briljira'' izjavama o blokadi Finske i Švedske kojima ide na ruku Rusiji, a ujedno sramoti Hrvatsku i šteti Hrvatima u BiH, danas smo upoznali još jednu nekarakternu i nenormalnu crtu Zorana Milanovića.

Presedan je da imamo predsjednika RH koji javno pritišće saborske zastupnike, policiju i DORH da usmjerava svoje radnje i postupanja onako kako bi on to htio iz svojih političkih interesa. Sileći oporbu i nadležna tijela da se bave mojim postupanjem oko državnih nekretnina pokazuje da je ili patološki opsjednut sa mnom ili da je osobno involviran u hajku koju provodi nekoliko pojedinaca.

Već mjesecima Milanović manipulira Hrvatskom vojskom, koristeći je, baš kao i posljednje pokušaje utjecaja na DORH, u dnevnopolitičke svrhe.

Sve što je objavljeno u zapisniku govorio sam od prvoga dana, kada sam i sam otkrio javnosti da postoji zapisnik, upravo kako bih pokazao da sam želio postupati po zakonu. Tražio sam rješenje za sprječavanje višemilijunske štete Republici Hrvatskoj prouzročene neplaćanjem zakupnine, a za što je bio i pokrenut sudski spor te bi nasilno stupanje u posjed, odnosno pečaćenje, moglo ići u konačnici u korist korisniku prostora, a na štetu Državnog proračuna, što sam želio spriječiti - napisao je na Facebooku Banožić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:38