DAN GRADA OTOKA

Banožić: ‘Najmlađi grad u Hrvatskoj je uspješna priča‘, Šeks: ‘Pretvara se u istočnoslavonsku metropolu‘

‘Grad Otok je primjer kako osmišljeni razvojni projekti na lokalnoj razini donose pozitivne iskorake‘, rekao je Banožić

Vladimir Šeks i Mario Banožić

 Cropix/

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u srijedu je obilježen Dan Grada Otoka, a izaslanik predsjednika Vlade, ministar obrane Mario Banožić tom je prigodom poručio da je Otok primjer kako osmišljeni razvojni projekti na lokalnoj razini donose pozitivne iskorake.

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju na Trgu kralja Tomislava, a zatim je održana svečana sjednica Gradskog vijeća.

Ministar Banožić čestitao je svim stanovnicima Dan grada istaknuvši kako je Otok najmlađi grad u Republici Hrvatskoj ali i jedna uspješna priča.

„Grad Otok je primjer kako osmišljeni razvojni projekti na lokalnoj razini donose pozitivne iskorake. To je sredina koja je uspješna u povlačenju sredstava iz Europskih fondova, ali je i pojačana kontinuiranim aktivnostima Vlade Republike Hrvatske u okviru Projekta Slavonija, Baranja i Srijem“, rekao je ministar Banožić, a navodi se u priopćenju MORH-a.

Istaknuo je kako je ova Vlada strateškim pristupom od 2016. godine s nacionalne razine slagala kockice radi ostvarenja četiri cilja - Pelješki most, eurozona, Schengen i obrana i sigurnost za odvraćanje.

Na takav se način stvara sigurna klima, klima za investicije, klima koja će sutra pridonijeti gospodarstvu, projektima i razvoju. Siguran sam da ćemo uz pomoć Vlade i dalje vidjeti perspektivu iz povlačenja sredstava EU, kazao je ministar Banožić. Ministar je čestitao svima koji su primili priznanja za svoja postignuća, doprinos i nesebično zalaganje u radu za dobrobit lokalne zajednice.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Mario Kapulica čestitao je građanima grada njihov Dan pohvalivši poduzetničku klimu grada i njegovih stanovnika posebice hrvatskih branitelja koji su podnijeli ogromnu žrtvu u Domovinskom ratu, ali i pridonijeli unaprjeđenju kvalitete života i rada ovog dijela Hrvatske.

Šeks: Otok se pretvara u istočnoslavonsku metropolu

Počasni građanin grada Otoka Vladimir Šeks kazao je: „Od kada je Otok bio općina, a sada i grad pratim kako iz godine u godinu napreduje i pretvara se u jednu svojevrsnu istočno slavonsku metropolu. Gradska vlast i građani puno su truda i napora uložili da bi Otok bio ovo što je danas, grad s urbanim obilježjima i na tome vam čestitam.“

Gradonačelnik Grada Otoka Josip Šarić posebnu zahvalu uputio je ministru obrane Mariju Banožiću i Vladi koja je prepoznala izniman trud i angažman Grada u povlačenju sredstava iz EU fondova u okviru velikog Projekta Slavonija, Baranja i Srijem. „Zajedništvo, suradnja i sinergija koju Grad Otok ima dugi niz godina s drugim tijelima državne i javne uprave te Vladom pokreće nas da kao najmlađi grad u Hrvatskoj nastavljamo jačati razvojne projekte na gradskoj i lokalnoj razini“, rekao je gradonačelnik Šarić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:03