NAZOČIO SVEČANOSTI

Banožić na obilježavanju Dana Grada Preloga, obišao i proizvodne pogone tvrtke Šestan-Busch

Vjerujem kako svaka sredina, unatoč izazovima, osjeća probuđeni optimizam i motiviranost za ostvarivanjem iskoraka, rekao je ministar

Mario Banožić

 MORH/F. Klen

Ministar obrane Mario Banožić u ponedjeljak je nazočio svečanosti u povodu Dana Grada Preloga, a obišao je i proizvodne pogone tvrtke Šestan-Busch d.o.o., vodećeg svjetskog proizvođača kaciga, koja obilježava 25 godina rada, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH (MORH).

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Preloga u Domu kulture, Alojzije Šestan, osnivač i glavni direktor tvrtke Šestan-Busch d.o.o., dodijelio je priznanje te tvrtke gradonačelniku Ljubomiru Kolareku, u povodu 25. obljetnice rada Šestan-Busch d.o.o. i potpore koju Prelog daje razvoju hrvatske obrambene industrije.

Dodijeljena su i Javna priznanja Grada Preloga, Plaketa i Grb Grada Preloga.

Ministar obrane čestitao je Dan Grada Preloga svim njegovim građanima, rekavši kako je ovo prilika podsjetiti se što su sve predstavnici lokalne uprave i samouprave, uz podršku Vlade RH, učinili u 2021. za gospodarski napredak i razvoj. Istaknuo je da će ulazak Hrvatske u Schengenski prostor i eurozonu biti od velikog značaja za daljnji razvoj gospodarstva ovog područja.

image

Mario Banožić

MORH/F. Klen

"Godina koju uskoro ostavljamo za sobom bila je izazovna. Suočili smo se s kompleksnom krizom, posljedicama dvaju velikih potresa, ali i pandemijom covida. Rast BDP-a iznad je naših očekivanja, a osigurana sredstva iz europskih fondova daju nam za pravo tvrditi kako smo itekako svjesni situacije u kojoj smo se našli, ali što je važnije, znali pronaći odgovore na brojna pitanja", rekao je Banožić.

Naglasio je kako je potpisivanjem ugovora o nabavci višenamjenskog borbenog aviona Rafale i na obrambenom području učinjen povijesni iskorak. U tom kontekstu, Banožić se prisjetio i legendarnih pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s ovih područja, koji su dali nemjerljiv doprinos u obrani hrvatske države za vrijeme Domovinskog rata.

"U svemu tome iznimno je važna potpora građana, doprinos lokalne zajednice, inventivnost i snaga poduzetnika koji djeluju i u vašem gradu, a na koje smo svi mi, kao država, itekako ponosni. Vjerujem kako svaka sredina, pa tako i grad Prelog i Međimurje, unatoč izazovima s kojima se suočavamo, osjeća probuđeni optimizam i motiviranost za ostvarivanjem iskoraka", poručio je Banožić.

Zastupnik u Hrvatskom saboru i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek rekao je na svečanosti da je Prelog oduvijek mjesto susreta gospodarstvenika i na tim je temeljima nastavio svoj daljnji razvoj. "Zahvaljujem svima onima koji u posljednjih 25 godina doprinose rastu i razvoju našega grada, hvala Međimurskoj županiji, svim našim obrtnicima i poduzetnicima, a posebno se zahvaljujem Vladi RH na podršci koju nam pružaju", rekao je Kolarek.

image
MORH/F. Klen

Svečanosti su, uz ministra Banožića, nazočili izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, državna tajnica u Ministarstvu turizma Sanda Herman, međimurski župan Matija Posavec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina te ostali predstavnici Međimurske županije.

U povodu Dana Grada Preloga održano je misno slavlje u crkvi sv. Jakoba koje je predvodio vlč. Antun Hoblaj, a na Spomen ploči znamenitim Hrvatima preločke Župe izaslanstva su položila vijence i zapalila svijeće.

Ministar obrane Banožić, u pratnji ministra Horvata i predsjednika Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije Gorana Basarca, obišao je proizvodne pogone tvrtke Šestan-Busch d.o.o. uz vodstvo izvršnog direktora Alojzija Šestana, naveli su iz MORH-a.

"Dajem punu podršku daljnjem razvoju poslovanja tvrtke Šestan-Busch, jedne od tri vodeće hrvatske tvrtke koja se bavi proizvodnjom vojne opreme i naoružanja. Obilaskom njihovih proizvodnih pogona osobno sam se uvjerio u razinu kvalitete rada tvrtke. Upravo njihova razina kvalitete treba ostalim hrvatskim proizvođačima biti smjernica za način razvoja poslovanja i promišljanja o tome kako postati konkurentan i prepoznatljiv na svjetskom tržištu", rekao je Banožić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 17:12