ZORAN MILANOVIĆ

‘Banožić je potrošio sve kredite koje je imao. Hangari? To što ih nema je nemar, da ne kažem kriminal...‘

Milanović i Banožić danas su zajedno bili na preuzimanju helikoptera Black Hawk, ali nisu se ni pozdravili

Zoran Milanović

 Ranko Suvar/Cropix

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je danas na preuzimanju helikoptera UH-60M Black Hawk, donacije Sjedinjenih Američkih Država Republici Hrvatskoj. Svečanosti preuzimanja helikoptera nazočio je i izaslanik predsjednika Vlade RH, ministar obrane Mario Banožić.

Nakon svečanosti preuzimanja, Milanović je razgledao helikoptere UH-60M Black Hawk koji su dio projekta nabave ukupno četiri helikoptera od Sjedinjenih Američkih Država, od kojih Ministarstvo obrane kupuje dva, a dva pristigla donacija su američke strane.

Milanović je nakon toga dao izjavu novinarima. S ministrom Marijom Banožićem se nije rukovao. “Ne, nisam. Ministar je potrošio sve kredite koje je imao. Možda je i najveći predmet to što je trebao biti predmet istrage”, rekao je Milanović.

Komentirao je hangare za helikoptere koji još nisu izgrađeni. Ponovio je da je to odgovornost ministra.

"To je zaista nemar. Da ne kažem kriminalno ponašanje. Kriminalno je bilo kad je bio u Ministarstvu državne imovine. Ovo je nemarno. To se nije smjelo dogoditi. Nešto drugo će trunuti na kiši", kazao je, javlja Dnevnik.hr.

Smatra da Hrvatskoj to SAD neće zamjeriti, ali to nije ni bitno, jer se "moramo početi ponašati kao samostalna država".

"Želim mu siguran let", dodao je za Banožića.

Opet je komentirao i optužnice protiv hrvatskih pilota koje je podigla Srbija.

"Tko je premijerka Srbije? Brnabićka još? Naša bodulica s Krka. Dobrodošla je", počeo je odgovarati na pitanja o njenoj reakciji na njegove izjave od jučer kad je poručio Srbiji da ne bi trebali dizati optužnice protiv hrvatskih pilota. Brnabćić je to shvatila kao prijetnju.

"Itekako smo se mogli dogovoriti da podignemo optužnicu protiv Vučića. Ali mi to nismo učinili. Ne znam zašto je Brnabićka nervozna. Rekao sam da bi Srbija trebala paziti što radi. Pogledajte kako Šveđani ulaze u NATO vis a vis Turske. Pazi kak' se razgovaraš i kako kaže naš narod what goes around, comes around", rekao je.

"Vučićev nastup u Glini je krivično djelo", dodao je.

Kazao je kako je bila politička odluka da se preko nekih stvari prijeđe.

"Ne, oni optuže hrvatske pilote", kaže.

"Mislite li da bi u Hrvatskoj netko trepuno da se digne optužnica protiv Vučića? Ali to nije pametno. Da, on nikoga nije ubio. Ali njegovo burgijanje je mnoge koštalo glave. I duše", kaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:52