GRADONAČELNIK NA SUDU

BANDIĆEVA TUŽBA ZBOG MILANOVIĆEVE IZJAVE 'Tri mjeseca nisam oka sklopio.. Kako je to mogao reći!?'

Želim da Zoran Milanović shvati da se ne može bez odgovornosti govoriti za nakoga da je kriminalac, objasnio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas sutkinji zagrebačkog Općinskog građanskog suda
Zagreb, 170509. U Hrvatskoj su se danas odrzali peti po redu lokalni izbori na kojima su biraci birali predstavnike lokalnih i regionalnih predstavnickih tijela za iduce cetiri godine, a prvi put neposredno biraju opcinske nacelnike, gradonacelnike i zupane, te njihove zamjenike. Na slici: izborni stozer gradske organizacije SDP-a u Praskoj ulici.Zoran Milanovic predsjednik SDP-a cestita gradonacelniku Milanu Bandicu nakon prvih nesluzbenih rezultata sa biralista. Foto: Dragan Matic / Cropix
 Dragan Matić / CROPIX

ZAGREB -Tri mjeseca nisam oka sklopio, a i dan danas se budim ujutro i pitam kako je to mogao reći, tako me oklevetati usred kampanje za izbore koje sam, hvala Bogu - dobio. Pitam se što bi bilo da sam ih izgubio. Na sudu nisam kako bih gonio novinare i medijsku kuću, a niti zbog novca. Želim da Zoran Milanović shvati da se ne može bez odgovornosti govoriti za nakoga da je kriminalac, objasnio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas sutkinji zagrebačkog Općinskog građanskog suda Vanesi Brizić Bahun.

Bandić je tužio RTL televiziju zbog kleveta koje je Zoran Milanović izrekao u intervjuu objavljenom u emisiji RTL Danas.

-Ovo što se dogodilo u Zagrebu smrdi na korupciju. Oponent našem kandidatu Rajku Ostojiću je crni Bizant. Ako građani hoće najlošiju opciju za Zagreb, onda će birati našeg protivnika, rekao je Milanović novinaru 20. svibnja 2013., nakon prvog kruga izbora za gradonačelnika, nakon kojeg su u utrci ostali samo Bandić i SDP-ov Ostojić.

Na današnjem ročištu sutkinja, Bandićev odvjetnik Krešimir Krsnik i pravnica iz RTL-a pogledali su sporni interwiew.

Bandić traži 80.000 kuna odštete od RTL-a, a ukoliko mu bude dosuđen obećao je da će novac uplatiti u humanitarne svrhe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:40