PROMJENA MINISTARA

Bačić otkrio kada kreće rekonstrukcija Vlade: ‘O imenima će govoriti premijer Plenković....‘

Ipak nije htio govoriti o potencijalnim odlazećim i dolazećim imenima...

Branko Bačić

 Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u srijedu je najavio da će do rekonstrukcije Vlade vjerojatno doći nakon Uskrsa, zbog jednotjedne stanke u radu Sabora, no, o imenima nije htio govoriti, naglasivši da će se o tome vrlo brzo očitovati premijer Andrej Plenković.

"Predsjednik stranke i Vlade Andrej Plenković od stranačkih je tijela dobio mandat da provede rekonstrukciju, odnosno osvježenja u Vladi i da utvrdi u kojem obimu i roku će se provesti, ali što prije", rekao je Bačić na konferenciji za novinare.

S obzirom na to da je idući tjedan stanka u radu Sabora zbog Velikog tjedna, pojasnio je, nemoguće je očekivati da se do Uskrsa napravi rekonstrukcija.

"Nakon Uskrsa ćemo vrlo vjerojatno imati prijedlog rekonstrukcije”, najavio je Bačić.

Nije htio govoriti o potencijalnim odlazećim i dolazećim imenima, naglasivši da će o tome puno bolje reći predsjednik Vlade za koji dan.

Izdašna imovinska kartica ministra graditeljstva Ivana Paladine pokazala je da mu je supruga u njegovoj tvrtci prijavljena na minimalnoj plaći pa je na pitanje je li to zbog smanjenja plaćanja poreza Bačić je kazao da mu nije poznato na kojim poslovima ona radi pa ne zna je li to primjerena nagrada za njezin rad.

Ne ulazim u njegovu imovinu, kazao je.

Ipak, na novinarsko pitanje odgovara da je nemoralno da direktori poduzeća sebi isplaćuju minimalne plaće, a razliku isplaćuju kroz dobit. Što se tiče njihovih zaposlenika, bilo bi dobro da im isplaćuju što veće plaće, poručio je.

Bačić je nezabilježenim u parlamentarnoj i ustavnosudskoj praksi od osamostaljenja ocijenio da je ustavni sudac Goran Selanec sudjelovao na okruglom stolu Zeleno-lijevog bloka jer prema zakonu ustavni suci ne smiju biti članovi političkih stranaka niti u svojim javnim nastupima smiju iskazivati naklonost nijednoj političkoj opciji.

To je, po njemu, dokaz nedemokratskih sklonosti lijevo-liberalne oporbe i takvo ponašanje smatra prijetnjom, odnosno, ucjenom ustavnih sudaca.

Kazao je i da je Sabor vrlo jasno osudio ničim izazvanu agresiju Rusije na Ukrajinu i podržao Vladu u svim mjerama koje poduzima usuglašeno sa svim članicama EU-a i NATO-a.

Na pitanje treba li i Hrvatska protjerati ruske diplomate poput nekih zemalja, kazao je da će naša pozicija biti usuglašena s partnerima iz EU-a i NATO-a. Odluku o tome donijet ćemo u suglasju sa svim zemljama članicama, kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:32