UOČI BLAGDANA

Apel Istarskog stožera: ‘Pridržavajte se mjera na Adventu, nosite maske u zatvorenim prostorima‘

Od 72 pacijenta u pulskoj bolnici, na Odjelu za infektologiju je 59 osoba, a u respiracijskom centru 13 osoba

Dino Kozlevac

 Goran Sebelic/Cropix

Iz Županijskog stožera Civilne zaštite Istarske županije pozvali su u nedjelju građane da se na adventskim svečanostima pridržavaju epidemioloških mjera te da nose masku i na otvorenom u nemogućnosti održavanja propisanog razmaka.

Budući da su u pojedinim gradovima počele Adventske svečanosti, istarski Stožer Civilne zaštite još jednom je apelirao i pozvao građane da se pridržavaju epidemioloških mjera i u zatvorenim prostorima i na otvorenom kako bi sačuvali zdravlje i zdravstveni sustav, koji zbog povećanog broja hospitaliziranih osoba ugrožava redovnu djelatnost pulske Opće bolnice.

"Osobito je nužno potrebno pridržavati se potrebe nošenja zaštitnih maski u zatvorenim prostorima, te na otvorenom u nemogućnosti održavanja propisanog razmaka", poručili su iz Stožera.

Na području Istarske županije u protekla 24 sata potvrđene su 93 novozaražene osobe, a u pulskoj bolnici je 72 pacijenta, izvijestio je u nedjelju istarski Stožer Civilne zaštite.

Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 275 uzoraka briseva na covid-19, dok je trenutno u Istri 1040 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.

Oporavilo se od jučer 138 osoba.

Od 72 pacijenta u pulskoj bolnici, na Odjelu za infektologiju je 59 osoba, a u respiracijskom centru 13 osoba, izvijestili su iz Stožera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. prosinac 2021 11:17