KRAPINSKE TOPLICE

‘Antimaskeri‘ opet ispred škole u Zagorju: ‘Djeca su još uvijek pod stresom, stigli su i psiholozi‘

Prosvjednici su doveli učenika u školu, koji je ušao, ali nakon što je odbio staviti masku na glavu, samovoljno je izašao iz nje
Škola u Krapinskim Toplicama
 Zagorje International

Nakon što su u petak prosvjednici koji se protive nošenju maski u školama nasilno upali u školu u Krapinskim Toplicama, škola je danas angažirala dva zaštitara koji ispred ulaza čuvaju red i mir. Međutim, 'antimaskeri' predvođeni Kristijanom Gaćinom i danas su se pojavili ispred škole. Portal Zagorje international javlja da je trenutačna situacija mirna, osim što prosvjednici povremeno 'časte' novinare.

– Danas su prosvjednici doveli učenika u školu, koji je ušao, ali na zamolbe da je u školi u zajedničkim prostorima potrebno nositi masku, odbio je ući u školu i samovoljno je izašao iz nje. Zaštitari ne stvaraju poteškoće nikom pri ulazu, oni samo paze na red i mir, a mi nastavljamo s nastavnim procesom kao da se ništa ne događa. A ovim prosvjedom se moraju baviti institucije koje su za to zadužene. Jutros je stigao tim psihologa, za pružanje psihološke pomoći djelatnicima kojima je prouzročena šteta, a onda će se utvrditi situacija s učenicima koji su prisustvovali ulasku nasilničke horde, i svjedočili vrijeđanju i govoru mržnje. Djeca su još uvijek pod stresom i šokom, mnogi prvašići su u petak išli plačući kući. Dobili smo i dosta poziva roditelja koji su tražili zaštitu svoje djece, a o svemu su obaviještene sve institucije, vidjet ćemo koja će biti daljnja postupanja u narednom periodu, da se šteta svede na najmanju moguću razinu – kazao je ravnatelj škole Samson Štibohar, potvrdivši informaciju da je za danas najavljen i dolazak ministra obrazovanja Radovana Fuchsa i njegovog tajnika u školu te ravnateljice Uprave za odgoj i obrazovanje.

– Zamolio sam ih i uputio, s obzirom na njihove želje da učenik ne nosi masku, da prvenstveno pokušaju ishoditi liječničko izuzeće nošenja maske. Roditelji navode da mu maska smeta. Smatram da je sve ovo nepotrebno i da nije smjelo eskalirati", rekao je ravnatelj.

– Sigurnost učenika i neometano odvijanje nastave nama je prioritet i prvi cilj, a dalje ćemo vidjeti – zaključio je Štibohar za Zagorje International.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:19