BIRAMO ONU POSEBNU, OD KOJE SE NAJEŽITE

ANTE TOMIĆ ZA JUTARNJI OTKRIO KOJA MU JE NAJLJEPŠA LJUBAVNA PJESMA A koja je vaša?

Najljepša ljubavna pjesma, kažete? Morali biste biti nešto određeniji jer pjesme koje nazivamo ljubavnima obično nisu o ljubavi već o njezinom nedostatku, o usamljenosti, ljubomori ili nekakvom drugom obliku ljubavne neostvarenosti.

"Every Breath You Take" od grupe Police mnogi bi, na primjer, nazvali ljubavnom pjesmom, a ona je ustvari mračno svjedočanstvo o zlostavljaču, manijaku, poremećenoj uhodi kakvu nijedna ženska zdrave pameti ne bi poželjela za dečka.

Tražimo li ljubavnu pjesmu za Valentinovo, ona bi trebala biti nešto potpuno drugačije, sretnije, morao bi i on voljeti nju i ona njega, jer Valentinovo je praznik zaljubljenih, a ne praznik luzera slomljenog srca.

Takve su pjesme, međutim, nešto rjeđe. Ljuvena sreća slabije prodaje ploče. Ipak, nađe se i takvih.

Moja je najdraža "Have I Told You Lately", raskošno orkestrirana, zanosna i nježna, remekdjelo zrelog Vana Morrisona, gdje je tri stiha refrena sadržana sva ljubavna bit, sve što vam voljena osoba treba biti: ispunjavati vam srce zahvalnošću, odnositi vašu tugu, olakšavati vaše nevolje.

Stari je Morrison složio tu stvar čvrsto kao zakon, gotovo da vam se učini da je pjesmu prepisao s kamene ploče koju je Mojsije donio sa Sinaja.

Koja je vaša najljepša ljubavna pjesma?

Ona posebna, uz koju grlite svoju dragu ili dragog, ili se barem osjećate kao da ste u zagrljaju?

Pošaljite nam vašu pjesmu za Valetinovo, i deset najboljih ćemo objaviti na našem portalu. Nazive pjesama ili linkove na pjesme možete ostaviti u komentarima ili na našoj Facebook stranici .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 20:43