PAUZA ZBOG NOGOMETA

ANKETA: Trebaju li učenici za vrijeme utakmice Hrvatske i Maroka biti oslobođeni nastave?

Činjenica da je Fuchs rekao kako će te sate provedene u gledanju SP-a učenici i nastavnici morati nadoknaditi, nije zaustavila lavinu komentara

Ilustrativna fotografija

 Tom Dubravec, Bozidar Vukicevic/cropix/

Nakon što je predsjednik Sabora Goran Jandroković izjavio kako će zastupnici u srijedu, od 11 do 13 sati imati stanku u raspravi o prijedlogu proračuna zbog održavanja nogometne utakmice između Hrvatske i Maroka, ministar znanosti Radovan Fuchs je najavio kako će se i u školama moći gledati utakmica, ako je većina za to.

Činjenica da je ministar dodao kako će te sate provedene u gledanju Svjetskog prvenstva učenici i nastavnici morati nadoknaditi, nije zaustavila lavinu komentara.

Iako nekim, doduše rijetkim, školama nije strano omogućavanje učenicima da izbivaju s nastave u slučaju važnih sportskih nastupa hrvatskih sportaša, mnoge je ravnatelje škola ministrova izjava neugodno iznenadila – do mjere da su uopće odbili komentirati ovu "neozbiljnu temu".

I oni ravnatelji i ravnateljice koji tvrde da vole sport, ideju izbivanja s nastave nazvali su cirkusom i zaluđenošću. Tim više što su djeca i mladi proteklih godina izgubili i previše sati nastave, što zbog pandemije, što potresa.

S druge strane, neki su ravnatelji skloni ‘podariti‘ učenicima zadovoljstvo izbivanja sa sata zbog nogometa…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:39