ISPITIVANJE SIRENA

Ako živite u Zagrebu ili Velikoj Gorici i sutra začujete sirene, ne bojte se: MUP ima objašnjenje

Ispitivanje sirena u Zagrebu i Velikoj Gorici provodit će se u srijedu od 8 do 16 sati

Ravnateljstvo civilne zaštite

 Ronald Gorsic/Cropix

Ravnateljstvo Civilne zaštite će u srijedu, 27. prosinca, od 8 do 16 sati na 10 lokacija u Zagrebu i jednoj u Velikoj Gorici provesti pregled i funkcionalno ispitivanje novih kapaciteta sustava za uzbunjivanje.

Pritom će puštati zvučne znakove za prestanak opasnosti te nadolazeću i neposrednu opasnost.

"Riječ je o testiranju nove opreme za koju je potrebno provesti ispitivanje, kako bi se utvrdilo zadovoljava li sve tehničke zahtjeve. Testiranje podrazumijeva puštanje znakova za uzbunjivanje, pri čemu će se puštati više različitih zvučnih znakova - prestanak opasnosti, nadolazeća opasnost i neposredna opasnost", priopćili su u u utorak iz MUP-a.

Kažu da se sirene neće čuti na području cijelog Zagreba i Velike Gorice, kao što je to slučaj s redovitim ispitivanjem koje se provodi svake prve subote u mjesecu u 12 sati, već samo na lokacijama na kojima je instalirana nova oprema.

Radi se o 10 lokacija na području Zagreba i jednoj lokaciji na području Velike Gorice.

Lokacije u Zagrebu su: Žitnjak bb (Segro), Stjepana Radića 1, Predsjednički Dvori - Pantovčak bb, Gundulićeva 17, Park Prijateljstva 1, Hribarov prilaz 16, Opatovina 29, Prečko - Slavenskoga 8, Sesvete - J. Gotovca 19 i Bijenička 32.

Lokacija u Velikoj Gorici je Slavka Kolara 21. U MUP-u mole građane za razumijevanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 13:16