VD. RAVNATELJA VINGORADSKE

‘Ako ima kriminala, pronađite ga! A prof. Zadravec molim da se suzdrži od javnog blaćenja kolega i bolnice‘

Prof. dr. Zoran Vatavuk poslao je priopćenje nakon posljednjeg istupa prof. Zadravec
Zoran Vatavuk i Dijana Zadravec
 Cropix

Od inspekcija Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje očekujem rezultate nadzora, od policije i Državnog odvjetništva da što prije utvrde ima li kriminala u bolnici, a od prof. Dijane Zadravec tražim da se, do službenih rezultata istraga, suzdrži od daljnjeg javnog blaćenja ustanove i kolega, poručio je u priopćenju medijima v.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice prof. dr. Zoran Vatavuk nakon najnovijih istupa smijenjene predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju.

Podsjetimo, Dijana Zadravec je pred članovima Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije jučer iznijela svoje navodne dokaze o kriminalnim radnjama kojima se izvlačio novac iz KBC-a Sestre milosrdnice.

Između ostalog je ispričala kako je putem medija saznala da joj je Vatavuk dao opomenu pred otkaz jer je rušila ugled bolnice te ustvrdila kako ugledu bolnice štete korupcija i oni koji je čine i zataškavaju.

U priopćenju je Vatavuk poručio kako vjeruje da će inspekcije Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, koje više od tri tjedna kontroliraju poslovanje te zdravstvene ustanove, uskoro upoznati ministra zdravstva i hrvatsku javnost sa svojim nalazima.

Od policije i Državnog odvjetništva očekuje da učine sve što je u njihovoj nadležnosti kako bi se što prije došlo do istine o pravom stanju stvari u toj najstarijoj zdravstvenoj ustanovi u Zagrebu.

- Nije do istine stalo više prof. Dijani Zadravec nego meni ili bilo kojem od zaposlenika naše bolnice. To sam više puta ponovio, to glasno ističem i sada. Mi smo ustanova koja ima značajnu ulogu u brizi za zdravlje naših građana, koristimo sredstva hrvatskih osiguranika i poreznih obveznika i uvijek smo spremni polagati račune za svoje poslovanje. Upravo naše poslovanje kontroliraju nadležne inspekcije. Ali, pozivam i policiju i Državno odvjetništvo da se što prije očituju o prijavama koje spominje prof. Zadravec. Ako ima kriminala, molim vas, pronađite ga što prije i predajte ga pravosuđu. Do tada odlučno tražim od dr. Zadravec, kojoj su već do sada izrečene određene mjere upozorenja u skladu s našim propisima, da se suzdrži od daljnjih javnih istupa, neargumentiranih optuživanja ustanove i kolega i blaćenja ugleda ustanove u kojoj radi. O njenim prijavama svoj sud moraju reći nadležna tijela. Ni ona ni ja. Već oni kojima je zakon dao to u zadatak, zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:21