SURADNJA SA ŠVICARCIMA

AKD-u dodijeljen međunarodni certifikat ISO 37001 - Sustav upravljanja za suzbijanje podmićivanja

AKD je tvrtka od posebnog interesa Republike Hrvatske, u stopostotnom vlasništvu države

AKD-u dodijeljen međunarodni certifikat ISO 37001

 Akd

Švicarska certifikacijska kuća uručila je u srijedu Agenciji za komercijalnu djelatnost (AKD) u Zagrebu međunarodni certifikat ISO 37001 - Sustav upravljanja za suzbijanje podmićivanja, kojim AKD unaprjeđuje poslovne procese.

Agencija za komercijalnu djelatnost proizvodno, uslužno i trgovačko d.o.o. (AKD) je tvrtka od posebnog interesa Republike Hrvatske. Obavlja usluge izdavanja kvalificiranih certifikata, te je ovlaštena za izdavanje kvalificiranih certifikata građanima Hrvatske na elektroničkoj osobnoj iskaznici. AKD proizvodi osobne iskaznice, putovnice, vize, vozačke i druge zaštićene tiskovine, razvija napredna IT rješenja u području identiteta i sigurnost, te pruža usluge bankarskom sektoru. Društvo je u 100 postotnom vlasništvu Republike Hrvatske.

Uručenju međunarodnog certifikata ISO 37001 - Sustav upravljanja za suzbijanje podmićivanja, nazočila je i Emilija Georgieva, veleposlanica Švicarske u Republici Hrvatskoj koja je pohvalila AKD-ove napore u osiguravanju najviših standarda za svoju tvrtku, zaposlenike i poslovne partnere, priopćeno je iz AKD-a.

„AKD prolazi niz zahtjevnih međunarodnih revizija, stoga mi je posebno drago što su za partnera u ovom procesu imali švicarsku certifikacijsku kuću. Švicarske tvrtke djeluju na visokoj svjetskoj razini i uvijek donose dodir švicarske izvrsnosti“, istaknula je.

Pozvala je na daljnju suradnju dviju država čije su gospodarske veze iznimno jake.

„Strategija AKD-a je neprestano unaprjeđivati svoje procese. Budući da poslujemo i na međunarodnom tržištu, poštujemo zahtjeve normi koje reguliraju proizvodnju europskih dokumenata te ostale međunarodne propise. Uvođenje norme ISO 37001 dodatni je doprinos unaprjeđenju poslovanja, što je AKD iskoristio kao priliku za formaliziranje već ustaljenih procesa i dobrih poslovnih praksi“, izjavio glavni direktor AKD-a Jure Sertić.

Zbog posebnosti svog proizvodnog programa AKD već dugi niz godina posluje s najuglednijim švicarskom tvrtkama u području zaštićenog tiska i pružanja usluga povjerenja.

Tvrtka je osnovana prije 30 godina s ciljem proizvodnje nacionalnih dokumenata, a danas razvija suvremena IT rješenja u području identiteta i sigurnosti te pruža usluge bankarskom sektoru i fintech industriji i nalazi se na Europskoj listi pružatelja usluga povjerenja.

Nositelj je najzahtjevnijih certifikata i normi, njih više od trideset, koji čine osnovu za uspješnost tvrtke, navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:22