KRITIKA

Akcija mladih: Za događaje u luci Mrtvaškoj odgovoran je ŽLU Mali Lošinj

Akcija mladih predlaže primorsko-goranskom županu Zlatku Komadini da raspusti Upravno vijeće Županijske lučke uprave

Mali Lošinj

 Matija Djanješić/Cropix

Akcija mladih ustvrdila je u srijedu na konferenciji za novinstvo u Rijeci da su događaji vezani uz gradilište luke Mrtvaške očekivana kulminacija zbog pogrešnog upravljanja Županijske lučke uprave Mali Lošinj.

Vijećnik u primorsko-goranskoj Županijskoj skupštini Robert Kurelić rekao je da je sve počelo 2011. godine, kad je uvedena linija Ilovik-Lošinj, a kulminiralo je na početku gradnje luke Mrtvaške, kad se Županijska lučka uprava Mali Lošinj nije potrudila osigurati pristup stanovnika Ilovika Mrtvaškoj i tijekom gradnje nove luke. Propustilo se prilagoditi projekt, a time se ugrozila kvaliteta života Ilovčana, rekao je.

Zaključci vijećnika doneseni na posljednjoj sjednici Županijske skupštine mijenjali su se u zadnji čas, a mijenjao ih je vijećnik SDP-a Loris Rak, ujedno predsjednik Upravnog vijeća Županijske lučke uprave Mali Lošinj, rekao je Kurelić.

Umjesto prvotnog prijedloga zaključaka kojima bi se izričito zahtijevalo rješenja problema, uvedeno je traženje mogućeg rješenja, čime je investitoru - Županijskoj lučkoj upravi Mali Lošinj omogućeno da pod izlikom obveznog nastavka građevinskih radova nastavi provoditi nasilje nad stanovnicima Ilovika, ocijenio je Kurelić.

Istaknuo je da su vijećnici Akcije mladih i Unije Kvarnera ponosni što na toj sjednici nisu prihvatili taj zaključak.

Akcija mladih predlaže primorsko-goranskom županu Zlatku Komadini da raspusti Upravno vijeće Županijske lučke uprave Mali Lošinj i da imenuje novo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:14