POTPISANA SURADNJA

AC Hotel by Marriott Split i SOS Dječje selo Hrvatska pokreću veliki projekt za pomoć najmlađima

‘Mi nismo samo hotel, mi smo partner lokalne zajednice kojem je stalo do pozitivnih društvenih promjena‘, kazali su iz AC Hotela by Marriott Split

Dječje selo Lekenik

 Darko Tomas/Cropix

AC Hotel by Marriott Split i SOS Dječje selo Hrvatska danas su potpisali suradnju na projektu “Odrastimo zajedno - niti jedno dijete ne bi smjelo odrastati samo”.

Suradnja će trajati od 3. lipnja pa sve do 30. rujna 2024. godine, a koncept je osmišljen tako da će se tijekom gotovo četiri mjeseca prikupljati sredstva za pomoć djeci smještenoj u SOS Dječjim selima. Osim što je ova akcija hvalevrijedna jer promiče inkluzivnost, solidarnost i brigu za najranjivije društvene skupine ona je i ekskluzivna budući da će po prvi put donaciju prema SOS Dječjem selu Hrvatska imati priliku izvršiti i gosti hotela.

Naime, tijekom navedenog razdoblja svaki gost AC Hotela by Marriott Split bit će informiran promotivnim materijalima o ovoj akciji, a po odjavi iz hotela svima će biti ponuđena mogućnost donacije u iznosu od simboličnih pet eura. Naravno, donacija neće biti obvezna. Svaki gost je ima pravo odbiti ali i donirati viši ili manji iznos od pet eura.

Nacionalna direktorica SOS Dječjeg sela Hrvatska, Višnja Tuškan-Krupić, kazala je kako se raduje projektu.

“Iznimno nas veseli suradnja s AC Hotelom by Marriott Split. Raduje nas kada ovako cijenjeni brend u svijetu hotelijerstva prepozna ljepotu pomaganja i potrebu djece koja odrastaju bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Vjerujemo da će gosti hotela poželjeti biti dijelom naše velike SOS obitelji i učiniti promjenu danas za bolju budućnost djece sutra”.

Inače, Udruga SOS Dječje selo Hrvatska brine o gotovo 250 djece i mladih bez roditelja i odgovarajuće roditeljske skrbi pružajući im dom, sigurnost, ljubav i izobrazbu neophodnu za sretno djetinjstvo. Život u SOS Dječjim selima nalik je životu svake obitelji, samo što su njihove SOS obitelji nešto veće, a o njima se brinu SOS mame. Mališani predškolskog i školskog uzrasta svoj novi dom su našli u SOS Dječjim selima u Ladimirevcima i Lekeniku, a o mladima srednjoškolskog uzrasta skrbe u četiri SOS Zajednice mladih u Osijeku, Velikoj Gorici i Zagrebu.

Udruga djeluje od 25. veljače 1992. godine kao ravnopravni član SOS Kinderdorf Internationala, najveće svjetske nevladine organizacije za zbrinjavanje djece i mladeži, sa sjedištem u Innsbrucku u Austriji.

Damir Lukić, Generalni menadžer AC Hotela by Marriott Split izjavio je: “AC Hotel by Marriott Split ponosno podržava ovaj projekt i poziva sve goste da se pridruže ovoj plemenitoj inicijativi. Ovakvim pristupom direktno podržavamo rad SOS Dječjeg sela osiguravajući sigurnost, obrazovanje i ljubav djeci koja su izgubila roditeljsku skrb. Sudjelovanjem u ovoj inicijativi pokazujemo veličinu i snagu našeg brenda. Mi nismo samo hotel, mi smo partner kojem je stalo do društvenog doprinosa, a ova akcija idealna je da tu svijest pojačamo i produbimo. Svakako ćemo uz naše goste i mi kao hotel sudjelovati u ovoj inspirativnoj priči”.

Josip Komar, vlasnik Westgate grupe koja u vlasništvu drži Dalmatia Tower, najviši hrvatski neboder u kojem AC Hotel by Marriott posluje iskazao je ponos zbog suradnje humanitarnog karaktera.

“Veseli me što smo čak i u ovakvim akcijama svojevrsni lideri s posve novim idejama. Ponosan sam što je tako velika i važna udruga ovakav oblik suradnje po prvi put u povijesti ostvarila upravo s našim hotelom. Čim smo doznali za ovaj prijedlog nismo se dvoumili. Naš hotel sa svojih 214 soba svakako je idealna platforma za projekt ovakvog tipa tim više ako u obzir uzmemo da akciju organiziramo u ljetnim, dakle sezonskim mjesecima. Nadam se dobrim rezultatima i dugoročnoj suradnji sa SOS Dječjim selom Hrvatska. Ovim putem još jednom pozivam sve naše goste, domaće i strane da se uključe u inicijativu”, izjavio je Josip Komar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. lipanj 2024 06:10