LIJEPA TEA DEANOVIĆ

FOTOSENZACIJA NEDJELJNOG: Ušli smo u intimni svijet NADREALNO ZGODNE voditeljice showa Automotiv

Senzacionalna Zagrepčanka piše diplomski iz germanistike i švedskog, snima reklame, koketira s glumom. A u Nedjeljnom se ekskluzivno predstavlja u nikad viđenim pozama
 Petar Atletić

ZAGREB - Hvala, stvarno nisam gladna, pristojno razvuče usne u osmijeh kad je s nevjericom pitam je li sigurna da neće baš ništa iz onog golemog McDrivea na Vrbanima dok se po predsisvetskoj gužvi vraćamo s cjelojutarnjeg snimanja. Ne komentira ni karakteristične mirise koji su se iz mog škarnicla razvukli po autu. Meni su se pod nos vratili koji dan kasnije, na intervjuu.

‘Zadnjih desetak godina pazim na prehranu. Trudim se jesti samo organsku hranu i korisititi isključivo prirodnu kozmetiku. Što se više informaš, svjesniji si što jedeš i stavljaš na kožu. Izbjegavam rafinirane stvari, odnosno pokušavam jesti meso za koje znam da je uzgojeno na selu. I da su te životinje stvarno pasle travu’, objašnjava mi Tea Deanović dok je ispitujem o prehrani i načinima na koje održava svoju spektakularnu liniju.

Obje prešućujemo McDrive. Razgovor skrećemo prema Automotiv Lifestyleu, emisiji na Novoj koju je nedavno počela voditi umjesto manekenke Doris Vrečko.

‘Baš sam ovih dana snimila sedmu epizodu. Još sam uvijek skroz nova, ali sam se našla u tome. Iako nikada nisam mislila da ću postati televizijska voditeljica. Uvijek mi se činilo da ću prije završiti na filmu’, zacakle joj se oči kad skočimo na temu glume.

Našla se u krivoj auli

Na dramsku je zgodna 26-godišnja Zagrepčanka krenula još u gimnaziji. Glumačke radionice u ZKM-u i Labosu nešto kasnije dovele su je do Studija Kubus, umjetničke organizacije koja tečajeve bazira na tehnikama Mihaila Čehova, nećaka slavnog pisca i jednog od najvažnijih glumaca dvadesetog stoljeća.

Tea je tamo na četverogodišnjem programu pod vodstvom dramske pedagoginje Simone Dimitrov-Palatinuš, glumačkog coacha na sapunicama Nove TV. ‘Sad sam na četvrtom, zadnjem stupnju.

Vježbamo tijekom cijele godine, a u lipnju imamo produkcije koje su ujedno i ispiti. Kao na nekom malom fakultetu. Tečajeve imam dva puta tjedno po dva i pol sata. Iako, u zadnje sam vrijeme češće u dvoranama, uskačem u razne grupe jer imam puno slobodnog vremena’.

Osim u emisijama automobilskog TV magazina i Kubusu, trenutačno je sva u svom diplomskom radu na germanistici i švedskom jeziku i kulturu. Studiranje je, doduše, počela na Pravu, ali je brzo shvatila da se našla u krivoj auli. Pa se prebacila na Filozofski i tamo sve ispite dala u roku.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU NEDJELJNOG JUTARNJEG

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 00:12