LEADERSHIP FORUM

Državno odvjetništvo istražuje i studij Sanaderove kćeri

Mesić je pojasnio da bi trebalo provjeriti koga je sve, novcem državnih tvrtki, stipendirao Leadership Forum
 Željko Hajdinjak/CROPIX

ZAGREB - Državno odvjetništvo danas je najavilo da će od policije zatražiti provjeru informacije tko je financirao stipendiju kćeri bivšeg premijera Ive Sanadera, što je prekjučer zatražio predsjednik Stjepan Mesić.

Brisani iz evidencije

No, predsjednik Mesić jučer je pojasnio da bi trebalo provjeriti koga je sve stipendirao Leadership Forum, udruga koju je svojedobno osnovao Miomir Žužul, te da nije decidirano spominjao ime kćeri bivšeg premijera Sanadera.

- Leadership Forum je osnovan na velika zvona i u prikupljanju sredstava sudjelovala su mnoga, čak i državna poduzeća, ali nikada nisam čuo koga je taj fond financirao. Odakle novinaru Hrvatskog radija podatak za nečiju kćer, to ne znam - rekao je predsjednik Mesić.

Glasnogovornica Državnog odvjetništva jučer je rekla da će “državno odvjetništvo zatražiti provjeru tih informacija”. Glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec također je potvrdio da će policija učiniti ono što od njih zatraži nadležno odvjetništvo.

- Kad zatraže, mi ćemo provjeru i obaviti - izjavio je glasnogovornik Borovec. Inače, u Uredu za opću upravu Grada Zagreba doznajemo da je ove godine automatski pokrenut postupak brisanja i likvidacije udruge Leadership Forum iz Registra udruga. Dubravko Merlić, koji je bio potpredsjednik udruge, rekao je da ne zna ni tko ju je financirao.

Bili službeni prijevoznik

Predsjednik Uprave Croatia Airlinesa, Ivan Mišetić, navodi se kao predsjednik te udruge, a u rad udruge uključio se 2004. godine.

- Tada je sklopljen jednokratni kompenzacijski ugovor Croatia Airlinesa i Leadership Foruma prema kojem su, u iznosu od 35.000 kuna, čime je Croatia Airlines postao službenim prijevoznikom konferencije koju je ta udruga 2004. godine održala u Dubrovniku - kaže Mišetić.





Profesor Petre Sander: ADU joj nije dao stipendiju

Petra Sanader, kći bivšeg premijera Ive Sanadera, već drugu godinu, kaže profesor Akademije dramske umjetnosti Joško Ševo koji joj je predavao prvih godina studija, nije studentica zagrebačke akademije.

- Ona je završila tri godine, dobila je potvrdu o završenom preddiplomskom studiju i otišla u inozemstvo. Znam da je prvu godinu bila negdje u Americi, ali gdje je sada ne znam. Ne znam točno ni gdje je bila prvu godinu. Ja joj ništa nisam sugerirao jer ipak mislim da je naša akademija najbolja. Ali znam da joj Akademija nije dala stipendiju jer takve mogućnosti ne postoje - rekao je Ševo.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:42