PUCNJAVA U JOSIPDOLU

‘Gledala sam kako mi puca u brata, a sad je slobodan’

U pritvoru je zadržan Joso Vidoš (64). Obitelj ranjenog mladića tvrdi kako je otac prevario policiju da mu sin ne bi završio u zatvoru
 Mario Pusic / CROPIX

Informacija da je Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu za pokušaj ubojstva Marija Amića (18) u nedjelju u Josipdolu osumnjičila Josipa Vidoša, a ne njegova sina Gorana, uznemirila je članove obitelji Amić.

Policija je nakon nemilog događaja uhitila i oca i sina, međutim, sutradan je Goran pušten, a njegov otac završio je u pritvoru. Amići tvrde da su Vidoši prevarili policiju, te da je Josip Vidoš na sebe preuzeo krivnju za teško kazneno djelo kako mu sin ne bi opet završio u zatvoru. Naime, Goran je osam godina odležao u zatvoru zbog ubojstva poznanika u Zagrebu.

Podsjetimo, kobnoga dana Goran je koseći travu prešao na zemlju Amićevih zbog čega mu je Mario prigovorio. Vidoši su odgovorili vatrom.

Znali su, pričaju nam Amići, da je nešto pošlo po zlu čim su dan nakon krvoprolića vidjeli Gorana “kako im se smije iz dvorišta”, a informacija da on nije osumnjičenik, prestrašila ih je.

- Bože, pa kakva je ovo država. Gledala sam kako mi puca u brata, u oči mi je rekao da smirim majku koja je plakala nad Marijom, ili će ubiti i nju, a on je sada slobodan - plačući nam je rekla svjedokinja Katica Amić.

- Vidjela je kako je Joso ispalio prva dva rafala. No, nakon toga je pušku iz njegovih ruku uzeo Goran i ispalio i treći rafal kojim je srušio Marija - priča nam šokirana Katica dodajući kako se boji jer policija nije pronašla oružje.

Mario Amić se oporavlja u KBC-u Sestre milosrdnice, u četvrtak je došao k svijesti, ali stanje mu je i dalje ozbiljno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:01