AKCIJA INSULA 3

ZRĆE POD POLICIJSKOM OPSADOM Pala čak 34 dilera, Švicarac napao policajku, Slovaci mlatili Australce, lokalni galeb bludničio nad curom...

 CROPIX

Operativna akcija "Insula" na otoku Pagu dobila je svoj treći nastavak pritom polučivši do sad najbolje rezultate.

Od 6. do 13. srpnja policija je poremetila ljetovanje i partijanje te procesuirala ukupno 34 osobe od kojih je osam Čeha, šest Nijemaca, petero Britanaca, četiri Slovaka, po trojica Austrijanaca i Slovenaca, dvojica domaćih te po jedan Talijan, Mađar, Švicarac i Ukrajinac! Njih se redom tereti za kršenje Zakona o suzbijanju zlouporabe droga jer je od njih oduzeto 11 komada jointa, 97 grama marihuane, četiri grama hašiša, 19 tableta ecstasyja, dva grama MDMA-e, 10 grama amfetamina, gram ketamina, te po pola grama heroina i kokaina. Osim opijata, kod partijanera je pronađena i drobilica s tragovima marihuane, ali i dva plinska pištolja i veće količine novca za koje se pretpostavlja da potječu od preprodaje.

U navedenim slučajevima policajci su ispisali 25 obaveznih prekršajnih naloga i osam optužnih prijedloga zbog opijata pritom naplativši čak 90.000 kuna novčanih kazni, a 21-godišnji Slovak je, pak, prijavljen zbog nepoštivanja Zakona o oružju pa je "lupnut" sa 2000 kuna po džepu.

No, tu policijskim aktivnostima nije bio kraj jer su, ujedno, proveli i četiri kriminalistička istraživanja. Protiv 28-godišnjeg dilera podnesena je prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog grama MDMA, 65 grama hašiša i četiri tablete ecstasyja. Zbog napada na policajku tijekom postupanja i potom pokušaja bijega, kaznenu prijavu zbog prisile prema službenoj osobi zaradio je 20-godišnji Švicarac.

Tijekom "Insule 3" se i bludničilo pa je tako 28-godišnji lokalni "galeb" završio kod pritvorskog nadzornika jer je djevojci prijetio i nad njom bludničio.

Također su i dvojica Slovaka uhićena jer ih se tereti da su teško ozlijedili dvojicu 22-godišnjih Australaca. Slovački gosti su prijavljeni i prekršajno i kazneno.

Akcija JAMB: Policija upadala i u ugostiteljske objekte

Paralelno sa akcijom Insula, provodila se i akcija "JAMB" tijekom koje su policajci obišli 16 ugostiteljskih objekata u kojima su otkrili šest aparata za igre za zabavu koji nisu imali markice porezne uprave. O uočenim nepravilnostima obaviještena je nadležna porezna uprava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 05:17