DETONACIJA U ZLATARU

‘Zoljom‘ na teretanu i caffe bar: ‘Napadač očito nije vješt. Ne vjerujem da sam ja bio meta‘

Projektil je napravio rupu u fasadi, popucala su i stakla na prozoru. Pretpostavlja se da je počinitelj kroz prozor htio pogoditi teretanu
 Zeljko Puhovski/CROPIX

- Ma ne, nije to nikakav profesionalac. Imam ja kuma koji je u vojsci i koji mi je rekao da taj očito nije vješt. Da sam im ja bio meta, onda ne bi tako to izveli - komentirao je tako s nama Damir Domitran (49), vlasnik zgrade u Zagrebačkoj 14, ulici koja prolazi do središta Zlatara, stotinjak metara od sjedišta Interventne policije PU krapinsko-zagorske, detonaciju projektila iz "zolje" koja je u četvrtak oko 23.20 sati s dvorišne strane pogodila u betonski dio gornje etaže.

Projektil je napravio rupu u fasadi, komadi stiropora otpali su i pali po dvorištu i s ulične strane, "popigan" je dio lima na krovu, a popucala su i stakla na prozoru ispod. Vjerojatno je još uvijek nepoznati pucač mislio da će projektili uletjeti kroz prozor i pogoditi teretanu Caprone, ispod koje je i kafić Borsalino, također u vlasništvu Damira Domitrana. Njegov brat živi na toj adresi i ima veterinarsku ambulantu, a vlasnik teretane i kafića živi s obitelji nedaleko od zgrade koja je njegovo vlasništvo.

'Ma kakav plin!'

- Čuo sam detonaciju, a i zvali su me brzo nakon nje i rekli mi: 'Eksplodirao ti je plin!'. Ma kakav plin, pa nemam ja plin! Bio sam brzo na mjestu događaja, već su došli policajci i vatrogasci - priča nam Domitran dok traje policijski očevid.

- Jesi živ! - dobacuju mu prolaznici dok s druge strane ceste razgovaramo o detonaciji, a policija fiksira tragove. Domitran potvrđuje da je nekad bio tjelohranitelj, imao prijave zbog droge i bavio se posuđivanjem novca, ali i da je sve to sad iza njega, svi su računi podmireni i nitko mu nije prijetio. Živi obiteljskim životom, ima teretanu i kafić i dvoji da je čak i bio meta napada.

Preko puta njegove zgrade je javnobilježnički ured pa spekulira da bi mogao biti neki nezadovoljni klijent. Međutim, javna bilježnica Đurđica Pozaić odlučno odbacuje takve spekulacije.

- Kak ne, čul sam. Upravo je bilo završilo 'Provjereno' i mislio sam si prebaciti neki film kad je grunulo. Prvi trenutak sam mislil da je potres, ali lusteri se ne tresu. Kad sam izašel van, imal sam kaj videti. Našli smo i projektil i zolju tam kod kontejnera. Otam je pucal - kaže nam jedan od stanara Zagrebačke.

'Mutna posla'

Prema njegovu opisu, strijelac je došao iza stražnje strane, čučnuo kod kontejnera i ispalio projektil.

Policija je tijekom očevida pregledavala i teren iza zgrade i dvorište, a koristili su i psa tragača.

- Mutna vremena, mutna posla. Ti nisu došli bez veze. Dobro da nije fulal, bi mi prešli v zrak. Možda je to samo upozornje - znakovito je rekao stanar iz zgrade prekoputa. Domitran je 2009. bio uhićen zbog "dilanja" droge.

image
Jasenka Auguštan-Pentek, gradonačelnica Zlatara
Zeljko Puhovski/CROPIX

Gradonačelnica: 'Zlatar je siguran, ovo je izoliran slučaj'

Kao i mnogi njezini sugrađani i Jasenka Auguštan-Pentek, gradonačelnica Zlatara, kad je čula detonaciju, pomislila je u prvom trenutku da je potres.

O detonaciji koja je uznemirila njezine sugrađane, rekla nam je: "Građani Zlatara jesu bili uznemireni zbog detonacije. Mislim da je ovo izoliran slučaj, a iako je ovo događaj koji je uznemirio građane, mislim da je Zlatar siguran i miran grad. Istraga traje, umirujem sve svoje građane. Svakako očekujem da policija rasvijetli ovaj događaj budući da su odmah izašli na teren i mislim da će se naći počinitelji".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 02:48