DOLIJALI DIVLJACI

‘Živjeli su kao lordovi, drogirali se po apartmanima!‘: Uhvaćen tandem koji je harao Zagrebom, prebili i strance

Uhićenjem mladića starih 19 i 20 godina policija je riješila i slučaj razbojništva i premlaćivanja dostavljača hrane iz Pakistana

Ilustracija uhićenja

 Damjan Tadic/cropix//

Kratko su punoljetni, a već imaju bogati opus kriminalnizh radnji iza sebe. Zagrebačka policija je, naime, uhitila dvojicu razbojnika starih 19 i 20 godina koje su kroz istraživanje uspjeli povezati s čak 29 razbojništava, od kojih su četiri ostala na pokušaju, a terete ih i za nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

Lopovski dvojac operirao je od 23. prosinca prošle godine pa sve do početka veljače ove godine diljem Zagreba. Svojim potezima sijali su strah po Dubravi, Maksimiru, Pešćenici, Novom Zagrebu, Trešnjevci, Trnju, ali i van metropole, sve do Sesveta, Samobora i Zaprešića. Na meti su im se našle trgovine, ali i dvojica stranaca od kojih je jedan državljanin Pakistana koji u RH radi kao dostavljač hrane, dok je drugi FIlipinac i radi u jednoj trgovini.

Zagrebački kriminalisti su otkrili da su prilikom činjenja kaznenih djela dvojica mlađih punoljetnika bila maskirana uvijek fantomkama, a na sebi su imali duge majice s kapuljačama koje su uvijek trudili navući preko glava. Na rukama su imali gumene i platnene rukavice, odjeća koju su nosili bila je pretežno tamnija, a zaposlenicima u trgovinama su, prema ustaljenom scenariju, prijetili plastičnim pištoljem, nožem, ali i verbalno. No, bilo je trenutaka kada su uporabili i tjelesnu snagu kako bi se domogli novca iz blagajni.

image

Oduzeti pištolj korišten u razbojništvima

Pu Zagrebačka/

Policija je također rekonstruirala da su do odabranih meta dolazili i odlazili taksijem, a potom su živjeli kao lordovi sklanjajući se u unajmljenim apartmanima u kojima su potom, međusobno dijelili novac.

- Prilikom počinjenja razbojništva nad državljaninom Pakistana, dostavljačem hrane, sumnja se kako su ga dočekali na ulici nakon naručivanja hrane, uz prijetnju pištolja i uporabom tjelesne snage teško ga ozlijedili otuđivši mu dostavnu torbu s hranom i novac. Novac su većinom trošili na plaćanje iznajmljenih raznih apartmana po Zagrebu, drogu, kockanje, ali i za svakodnevne potrebe - kažu iz PU zagrebačke navodeći da je ukupna materijalna šteta oko 13.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:22