PRELJUB ILI POSAO?

Zet bivšeg hrvatskog ministra prijetio poznatom odvjetniku: ‘Ubit ću te i izbosti, znam što si radio s mojom ženom!‘

Odvjetnik tvrdi da je optuženikovu ženu, koja mu je poslala sliku modrica na nozi, njegov ured zastupao u brakorazvodnoj parnici

ilustracija

 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

"Je*em ti mater (...) imaš li m*da da se vidimo u četiri oka? Ubit ću te i izbosti jer si je*o moju ženu. Dođi da se vidimo i da sve raspravimo, da te izbodem (...) ubit ću te!" – sadržaj je, prema optužbi, izrečene prijetnje smrću poznatom zagrebačkom odvjetniku, a radi koje je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu počelo suđenje zetu jednog od bivših hrvatskih ministara.

Odlukom suda i dalje se ne smije odvjetniku približiti na 100 metara niti s njime kontaktirati, a tužiteljstvo za njega predlaže šest mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje.

U sudnici je optuženi odbacio krivnju, a na ispitivanju u tužiteljstvu je kazao da je 22. siječnja 2022. odvjetniku poslao više uvredljivih poruka napominjući, međutim, da mu prijetio nije.

-Bio sam ljut jer mi je supruga imala aferu s odvjetnikom. Taj razgovor je ona slušala jer sam ga stavio na razglas – branio se optuženi muškarac koji je svojim neprimjerenim potezom posijao strah i nemir. Jer odvjetnik, među ostalim, ističe da je sa optuženikovom suprugom imao profesionalni odnos jer je njegov odvjetnički ured inicijalno bio angažiran oko njihove brakorazvodne parnice, ali je ta tužba kasnije na prijedlog žene optuženika, povučena.

Sporni razgovor sa izrečenim prijetnjama čula je i odvjetnikova kolegica iz ureda jer je u jednom trenutku upalio zvučnik na mobitelu nakon što je prethodno primio uvredljive poruke od optuženog.

-Kolega i ja smo te subote radili u uredu i pisali jednu žalbu te je on najednom počeo intenzivno gledati u mobitel. Pokazao mi je poruke optuženog i njegove supruge koje je dobio, a vidjela sam i fotografiju masnica na nogama, bedro prepuno masnica koju je poslala optuženikova supruga i ispod je još pisalo ‘oprosti‘. Rekla sam kolegi da nazove čovjeka i da popričaju, na što je ovaj preko zvučnika na mobitelu koji je bio upaljen tijekom telefonskog poziva, počeo psovati. Kolega je bio zaprepašten, nije uspijevao do riječi doći, a mene je to toliko sve naživciralo pa sam upitala okrivljenog jel zna da čini kazneno djelo? Bio je jako neugodan, borbeno nastrojen ... – prisjetila se u sudnici odvjetnica. Odgovarajući na daljnje upite, kazala je i da je sa sad već pokojnom suprugom optuženog bila dobra i da su se povremeno družile, a nakon tih prijetnji otkrila je i da ju je nazvala odmah na telefon kako bi ju pitala "što je sa onom fotografijom na kojoj se vide modrice na nogama i je li sve u redu".

-Kad su joj muža policajci odveli u postaju nakon što je kolega prijavio prijetnje, ona je mene povratno nazvala. Sugerirala sam joj da ako ju je suprug maltretirao i otuda joj masnice, da to prijavi policiji. Imala sam saznanja da je on prema njoj bio nasilan i zato sam joj to sugerirala. Inače, dala nam je bila ranije uputu kao naša stranka da se povuče tužba za razvod braka jer da su se ona i suprug pomirili pa je taj postupak obustavljen - zaključila je svjedokinja koja, sudeći prema njezinu iskazu, nije bila jedina osoba kojoj se pokojna žena na neki način požalila da ju partner maltretira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 10:41