POGLEDAJTE SNIMKE

Ženska osoba benzinom natopila kafić na plaži u Podstrani i zapalila ga: Turist gasio požar i umalo stradao

Vatreni jezici su se proširili tolikom brzinom da je stranac jedva izbjegao teže posljedice

Prizori podmetanja požara iz kafića 'In'

 Screenshot

Na plaži u Strožancu u Podstrani ženska osoba podmetnula je u noći s četvrtka na petak požar nakon što je stolove bistroa 'In' natopila zapaljivom tekućinom. Širenje plamena je spriječio Francuz, gost iz obližnjeg apartmana, koji je tom prilikom zadobio opekotine na rukama te umalo i sam stradao.

Naime, zbog tekućine koja je natopila objekt, vatreni jezici su se proširili tolikom brzinom da je stranac jedva izbjegao teže posljedice. Vlasnik kafića Jurica Vuleta kaže kako misli da zna tko je krivac.

Ustupio je Slobodnoj Dalmaciji snimke svoje nadzorne kamere na kojima se vidi noćna posjetiteljica te turist koji gasi požar. Sretan je što nisu stradali gosti u apartmanima iznad lokala.

Na jednoj snimci vidi se kako oko 4.30 sati u lokal dolazi ženska osoba, glave zamotane u maramu, te krene polijevati tekućinu po stolovima i stolicama. Obišla je cijeli lokal i pobrinula se da se gorivo temeljito rasporedi.

Nakon toga bacila je zapaljenu krpu ili Molotovljev koktel, kaže vlasnik za Slobodnu, nakon čega je buknula vatra. Nakon što se udaljila, naišao je Francuz koji je spriječio veću štetu i tragediju jer su iznad bistroa apartmani s gostima.

Obje video snimke možete pogledati u nastavku teksta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:03