UOČI NASTAVE

Zbog lažne dojave o bombi iz tri srednje škole u Varaždinu evakuirano skoro 2000 učenika i 370 djelatnika: ‘Dignut ću vas u zrak‘

Zbog blizine Srednje strukovne škole Varaždin, učenici i djelatnici te škole također su organizirano napustili zgradu

Gospodarska škola

 Željko Hajdinjak/Cropix

U utorak oko 8 sati Gospodarska škola Varaždin zaprimila je e-mail s porukom da je u školi postavljena bomba. Ravnateljica Gospodarske škole Jasminka Kelemen o tome je obavijestila policiju i osnivača škole, Varaždinsku županiju.

image

Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola

Zeljko Hajdinjak/Cropix

Policijski službenici PU varaždinske poduzimaju sve po protokolu.

Svi učenici su u pratnji djelatnika škole i policijskih službenika organizirano napustili zgradu škole te su na sigurnom.

Kako Jutarnji saznaje iz pouzdanih izvora, u porukama koje su jutros u 8 sati primili ravnatelji dviju varaždinskih srednjih škola, Rudarske i Gospodarske škole, pisalo je ‘Dignut ću vas u zrak‘.

O prijetnjama su odmah izvijestili policiju i osnivača, Varaždinsku županiju, iz policije im je naložila da hitno isprazne škole, stigla na mjesto događaja i započela s izvidima.

Iako su prijeteće poruke dobile Gospodarska i Rudarska škola, budući da su u Varaždinu sve škole koncentrirane na jednom mjestu, kao svojevrsni srednjoškolski centar, prema riječima je varaždinskog župana Anđelka Stričaka, ispražnjena i treća, Strukovna škola.

Ukupno je iz tri škole evakuirano 1986 učenika i 374 djelatnika, najviše njih iz Gospodarske škole, 711.

Varaždinski župan se nada, kaže za Jutarnji, da su dojave o bombama lažne.

- Nadam se da će policija uskoro to potvrditi. Sigurnost učenika nam je najvažnija i vjerujem da će počinitelji biti uskoro pronađeni i sankcionirani jer takvo ponašanje nećemo tolerirati. Budući da su učenici u brzini ostavili svoje torbe, obavijestili smo autobusnog prijevoznika, kojim od škola putuju do kuća u okolna mjesta i gradove, da im dozvole prijevoz bez učeničkog pokaza. To je zasad sve što smo mi, kao osnivači, mogli učiniti, a kad se pronađu počinitelji odlučit ćemo o sankcijama, koje su nama na raspolaganju - rekao je Stričak.

image

Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola

Zeljko Hajdinjak/Cropix
image

Gospodarska škola

Zeljko Hajdinjak/Cropix

O svemu se oglasila i varaždinska policija. Njihovo priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

- U utorak 8. listopada u 8.05 sati policijski službenici Policijske uprave varaždinske zaprimili su dojavu ravnateljice Gospodarske škole Varaždin da su zaprimili e-mail s porukom da je u školi postavljena bomba.

Svi raspoloživi policijski službenici Policijske uprave varaždinske upućeni su na mjesto događaja koje su odmah po dolasku i osigurali. Također su svi učenici i djelatnici spomenute škole napustili školu, jednako kao i učenici i djelatnici Srednje strukovne škole Varaždin, koja se nalazi u zajedničkom objektu s Gospodarskom školom.

U 9.05 sati zaprimljena je dojava djelatnika Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin da su i oni zaprimili e-mail poruku da je u školi bomba. Navedena škola je isto tako osigurana te su učenici i djelatnici napustili školu.

U obje škole obavljen je protueksplozijski pregled kojim nisu pronađena eksplozivna sredstva. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju svih okolnosti i pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela - izvijestili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. listopad 2024 10:15