TROSTRUKO UBOJSTVO

Zavadlav u sudnici nosi pancirku, ima i novi imidž. Odvjetnik Šerić: ‘Nadam se da neće ‘lupati‘

Pancirke su na sebi imali i pravosudni policajci koji su mu bili u pratnji; za danas nije predviđeno iznošenje njegove obrane
Suđenje Filipu Zavadlavu 
 Josko Supic/Cropix

Na Županijskom sudu u Splitu nastavljeno je suđenje Filipu Zavadlavu zbog trostrukog ubojstva u Splitu.

Zavadlav se, kao i inače, u sudnici pojavio zavezan lancima, no primjetna je promjena njegova izgleda te sada ima dužu kosu.

No ono što je posebno zanimljivo je da se Zavadlav u sudnicu došao u pancirki, a pancirke su nosila i dvojica pravosudnih policajaca koji su mu bili u pratnji. Čemu takva promjena i pancirni prsluci, nije objašnjeno.

image
Suđenje Filipu Zavadlavu
Josko Supic/Cropix

Inače, za danas nije predviđeno da Zavadlav iznosi svoju obranu, nego pregledavanje nadzornih kamera i iščitavanje svih materijalnih dokaza u spisu. Za očekivati je da će Zavadlav s iznošenjem obrane nastaviti na idućem ročištu.

U sudnicu zbog epidemioloških mjera može ući najviše 25 ljudi, pa je neizvjesno hoće li svi novinari moći nazočiti nastavku suđenja.

image
Suđenje Filipu Zavadlavu
Josko Supic/Cropix

Budući da je tužitelj Žarko Štrbac pozitivan na koronavirus, za očekivati je da će ga mijenjati njegova zamjenica.

Zavadlavov odvjetnik Branko Šerić, koji je i sam prebolio zarazu covidom-19, za Slobodnu Dalmaciju je prije tri dana kazao kako je 'psihičko stanje njegova klijenta promjenjivo'.

- Ako se ne mogu pouzdati u njega i ako planira 'lupati' nešto što nema smisla, onda je za njega bolje da ništa ne govori i to ću mu otvoreno kazati. Zadnji put kad sam ga posjetio, prije nego što sam uhvatio koronu, bio je dobro. Onda sam kasnije vidio da je putem videolinka pokazao 'duhovitost', što me naljutilo, kazao je Šerić.

image
Suđenje Filipu Zavadlavu
Josko Supic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:44