JURICA ŠILJEG

Zapošljavanje preko veze: USKOK podigao optužnicu protiv bivšeg predsjednika istarskog HDZ-a

Zatražio je od ravnatelja NP Brijuni da u radni odnos primi dvije osobe bez obzira na ispunjavanje uvjeta i rezultate natječaja

Jurica Šiljeg

 Goran Sebelic/cropix

USKOK je nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Rijeci podigao optužnicu protiv hrvatskog državljanina Jurice Šiljega (47) zbog trgovanja utjecajem.

Kako se navodi u priopćenju USKOK-a, u kojem se ne navodi identitet optuženog, bivši predsjednik istarskog HDZ-a i predsjednik gradskog vijeća Umaga, od siječnja do veljače 2018., zatražio je od ravnatelja NP Brijuni Marna Milotića da u radni odnos primi dvije osobe bez obzira na ispunjavanje uvjeta i rezultate javnog natječaja.

Događalo se to u Fažani i Umagu, a nakon što je Javna ustanova Nacionalni park Brijuni objavila javni natječaj za prijem u radni odnos za više radnih mjesta, koristeći autoritet koji ima kao predsjednik županijske organizacije jedne političke stranke u Istarskoj županiji te kao predsjednik gradskog vijeća Grada Umaga, zatražio od ravnatelja navedene Javne ustanove da u radni odnos primi dvije osobe bez obzira na ispunjavanje uvjeta i rezultate natječaja. Na takvo traženje okrivljenika ravnatelj Javne ustanove nije pristao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:15