SVJEDOCI IZ MONACA

‘Zapalila mi se kosa, sestru su mi gazili, prijatelj je gorio...‘ Jedna je djevojka na intenzivnoj

"Vidim da mi prijatelj gori, baca se i valja po podu, pokušavamo ga ugasiti, odlazi na hitnu...", govori šokirana Bernarda Renko

Djevojke ozlijeđene u paljenju šanka

 Privatna Arhiva/

Performans s "paljenjem šanka" u narodnjačkom klubu Monaco u Karlovcu jutros oko 2.30 sati oteo se kontroli i završio tragično. Alkohol zapaljen na šanku raspršio se po gostima i ljudi su doslovno počeli gorjeti. Potvrđeno nam je da je sedmero njih zatražilo liječničku pomoć, četiri osobe teško su ozlijeđene, jedna izuzetno teško i nalazi se na odjelu Intenzivne njege, potvrdila nam je ravnateljica Opće bolnice Karlovac dr. Ivana Kovačić.

Radi se o ženskim osobama. Ravnateljica kaže da dvije pacijentice koje su zadržane imaju opekline 2A stupnja, a kod jedne se to klasificira kao teška tjelesna ozljeda jer joj je ozlijeđeno i lice pa je na intenzivnoj njezi zbog mogućeg respiratornog stresa. Druga ima opekline gornjeg dijela tijela. Obje su 2002. godište, najstarija ozlijeđena osoba iz te skupine je 1983. godište, poručila je Kovačić.

- Rano jutros oko 2.30 sati policija je zaprimila dojavu da je u ugostiteljskom objektu u gradskoj četvrti Švarča u Karlovcu ozlijeđeno više osoba. Na mjestu događaja proveden je očevid kojim je utvrđeno da su četiri osobe teško i tri lakše ozlijeđene opeklinama koje se nastale uslijed nestručnog rukovanja alkoholnim pićima 23-godišnje djelatnice ugostiteljskog objekta u svrhu efekta zapaljenja na šanku prilikom čega je došlo do iznenadnog izgaranja i ozljeđivanja osoba za šankom. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti nastanka ovog događaja - javili su jutros iz PU karlovačke.

- Dvoje ih je ostalo kod nas, od toga je jedan pacijent primljen na "plastiku" s relativno lakšom ozljedom, a jedan pacijent je na intenzivnoj i nije baš dobro - kazala je ravnateljica Kovačić.

image

Bernarda Renko

Privatna Arhiva/

Stupili smo u kontakt s Bernardom Renko, koja je u Monacu bila sa sestrom Viktorijom, obje su ozlijeđene. Još je u šoku.

- Konobarica je palila na šanku i ne znam, zapalila šibicu valjda, vatra se proširila na nas, meni se zapalila cijela lijeva strana glave, odnosno kosa, tada sam vidjela da mi jedan od najboljih prijatelja Ivica gori, baca se i valja po podu, pokušavamo ga ugasiti, sestra mi nestaje u tom trenutku, Ivicu gasimo, nekako uspijevamo, odlazi na hitnu i zamotan je od glave do pete - kaže nam šokirana Bernarda Renko.

image

Ozlijede opečenih gošći noćnog kluba ‘Monaco‘

Privatna Arhiva/

Kaže da je vidjela teško ozlijeđenu djevojku koja je najteže ozlijeđena te da su joj ruke totalno spaljene.

- Vlasnik Gordan Fancev došao je do nas dok smo bile vani i govori mojoj sestri, koja urla od boli: "Najbolje bi bilo da odeš doma, jer si pijana" - kaže Bernarda.

Navodi da njezina sestra ima 15 šavova, dobila je ozljede u stampedu koji je nastao uslijed panike. Ona je, kaže, oborena na pod te je srezala ruku na staklo, ima opekline i trnjenje u lijevoj šaci.

image

Ozlijede opečenih gošći noćnog kluba ‘Monaco‘

Privatna Arhiva/

Vlasnik Gordan Fancev obratio se porukom na Facebooku:

"Dragi prijatelji i gosti, ovim putem želimo izraziti iskreno žaljenje zbog nemilog događaja koji se noćas dogodio u prostoru Disco cluba Monaco. Oštećenima i ozlijeđenima želimo što brzi i bezbolniji oporavak, nastalu štetu na osobnim stvarima svih oštećenih ćemo podmiriti (molimo Vas da nam se javite na broj 097/6322-600 ili putem društvenih mreža), a svim oštećenima kojima je potrebna bilo kakva pomoć stojimo na raspolaganju sa svime što možemo učiniti. Nažalost ne možemo promijeniti i utjecati na to da se incident dogodio, ali možemo izraziti žaljenje i pokušati ispraviti barem ono što je ispravljivo."

Upozoravamo da je snimka uznemirujuća

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:02