BIZARNA PRIČA

Zagrepčanki (38), majci osmero djece, policija pronašla pištolj u grudnjaku: ‘Dao mi ga je migrant na kolodvoru‘

Lenka O. (38) zbog pištolja je prekršajno osuđena, a stigla joj i kaznena prijava

Ilustracija (arhivska fotografija)

 CROPIX

Pištolj koji su joj opatijski policajci u društvu specijalaca pronašli ispod grudnjaka s desne strane tijela kao i 52 komada streljiva skrivenih u smeđoj čarapi dok se nalazila u popularnom opatijskom kafiću Hemingway, stajali su Lenku O., 38-godišnju damu iz Zagreba prekršajne i kaznene prijave.

Riječ je o revolveru Smith Wesson Lady Smith Gun kalibra 22 LR bez tvorničkog broja u kojem je imala šest metaka, dok se ostatak streljiva nalazio u vrećici te čarapi.

Osim što je ta majka osmero djece držala vatreno oružje bez odobrenja, tereti ju se prekršajno i da je posjedovala revolver, ali i metke bez važećeg oružanog lista. Zbog tog prekršajnog grijeha joj je na opatijskom sudu izrečeno 2000 eura novčane kazne, a mora platiti i 26 eura sudskog troška.

No to nije sve. Jer postoji i kaznena odgovornost, smatraju riječki tužitelji, zbog kršenja članka 7. st.1 Zakona o nabavi i posjedovanju građana te ističu da zbog neovlaštenog posjedovanja oružja Lenka O. zavređuje provesti iza zatvorskih rešetaka šest mjeseci.

- Nabavila sam pištolj toga jutra oko 8 sati u Rijeci kod željezničkog kolodvora. Dala mi ga je nepoznata osoba, neki migrant – pravdala se Lenka O. policiji po uhićenju. Inače do sada je već dva puta prekršajno kažnjavana, jednom za prometni prekršaj, a drugi puta zbog članka 13. Zakona o prekršajnima protiv javnog reda i mira, a niti kaznena evidencija joj nije čista.

Postavlja se pitanje koji je bio povod da policajci zavire u Lenkin grudnjak i čarapu.

Naime, Lenka O. je uhićena u sklopu kriminalističkog istraživanja s dvojicom državljana Srbije starih 38 i 44 godine koji su prethodno presreli dvojicu muškaraca na području Opatije. Sačekali su, kažu iz riječke policije, 55-godišnjeg državljanina Srbije i 58-godišnjaka kako bi im ozbiljno zaprijetili. No kad su vidjeli da dvojica oštećenika autom idu u pravcu policije odustali su od svojih nakana, ali ih je zato opatijska policija vrlo brzo locirala na osnovu zaprimljene prijave.

Pa su uz pomoć kolega iz specijalne policije uletjeli u opatijski Hemingway, a jedan od Lenkinih prijatelja je uhićen u vozilu u prometu. I za razliku od Lenke koja živi trenutno u riječkom kraju, njezini prijatelji stranci u Lijepoj našoj nemaju regulirani status te su nezakonito boravili u zemlji. Sve troje je po dovršetku istraživanja kazneno prijavljeno zbog prijetnji smrću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 16:54