POSLAN U REMETINEC

Zagrepčanin koji se pijan zabio u radnika Čistoće je profesionalni vozač: ‘S prijateljima sam popio džin tonik...‘

Tomislavu M. (47) je policija ranije bila oduzela vozačku zbog prebrze vožnje; radnik Mijo M. ima prijelom potkoljenice i zgloba

Pijani vozač naletio na kamion Čistoće i priklještio radnika

 čitatelj/

Zagrepčanin Tomislav M. (47), inače profesionalni vozač, narednih mjesec dana moći će iza rešetaka remetinečkog zatvora razmišljati o svojoj vožnji od subote u gluho doba noći po zagrebačkoj Ilici, kada se pijan zabio u kamion Čistoće i pritom prikliještio radnika.

Njemu je tijekom vikenda sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio jednomjesečni istražni zatvor smatrajući da postoji opasnost od ponavljanja djela. Kako doznajemo, Tomislavu M. ovo nije prvi puta da ima posla s policijom dok je za volanom. Policajci iz Jastrebarskog su ga 2022. uhvatili u prebrzoj vožnji kroz naselje pa mu je tom prilikom bila čak oduzeta i vozačka dozvola.

"Vratio sam se s puta i sreo sam prijatelje. U blizini mjesta stanovanja smo popili par pića. Ništa puno. Pio sam džin tonik i nakon nekog vremena krenuo kući po Ilici..." - rekao je istražiteljima Tomislav M. nakon što je otpušten iz KB Sveti Duh gdje su mu sanirane lakše tjelesne ozljede i nakon što su isparile alkoholne pare jer mu je izmjereno 1,58 promila. No o samoj nesreći, nakon uhićenja, odlučio se braniti šutnjom.

Riječ je o prometnom užasu koji je pod utjecajem alkohola, dakle bitno smanjenih sposobnosti, skrivio stotinjak metara od zgrade Ravnateljstva policije u subotu oko 1.25 sati, kada je bez imalo straha vozio Opel Astru jedne zagrebačke tvrtke sjevernim kolničkim trakom. Dolaskom do kućnog broja 334 Ilice prednjim je dijelom Opela naletio na stražnji dio teretnjaka komunalnog poduzeća Iveco EuroCargo u vlasništvu Čistoće, a koji je vozio 45-godišnji E.B. U toj silini naleta, prikliještio je 58-godišnjeg djelatnika Čistoće Miju M. koji se u tome trenutku nalazio na stražnjoj stepenici kamiona Čistoće i vrijedno obavljao svoj posao dok metropola spava. Čistoćin kamion je u tome trenutku bio zaustavljen radi utovara otpada pri čemu su na vozilu, kako je utvrđeno policijskim očevidom, bili propisno uključeni svi pokazivači smjera i rotacijska svjetla.

Na mjestu naleta nastala je prava panika. Vrlo brzo su pristigli djelatnici Hitne te policija, međutim, u pomoć su morali pozvati i zagrebačke vatrogasce kako bi nesretnog Miju M., koji je trpio nesnosne bolove radi prikliještene noge, oslobodili između dva lima. Za tu intervenciju su vatrogasci morali ispustiti gume na vozilu i isto potom poduprijeti hidrauličnim alatom. Ozlijeđenom radniku Čistoće u zadnji su tren potom liječnici uspjeli spasiti nogu, a zadobio je prijelom potkoljenice i prijelom nožnog zgloba te je pred njim dugotrajan oporavak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:54