DOLIJALE VARALICE

Zagreb: Trojica prevaranata nudili novčane pozajmice u zamjenu za ugovore s teleoperaterima

Tereti ih se da su s 11 osoba u dobi od 20 do 63 godine, u različitim kombinacijama, lažno dogovorili da će im dati pozajmice

Ilustracija

 Jakub Porzycki/Nurphoto Via Afp

Trojica muškaraca osumnjičeni su zbog prijevare 11 osoba, nudeći im novčane pozajmice uz uvjet da prvo s teleoperaterima sklope ugovore i preuzmu mobilne uređaje, nakon čega su ih prevaranti uzeli i otišli.

Zagrebačka policija izvijestila je o trojici muškaraca u dobi od 30 do 43 godine za koje se sumnja da su od siječnja do travnja ove godine na internetskoj stranici objavili oglase za davanje novčane pozajmice. Kasnije su sa svim zainteresiranim osobama stupali u kontakt preko telefona i na taj način obavljali dogovore.

Tereti ih se da su s 11 osoba u dobi od 20 do 63 godine, u različitim kombinacijama, lažno dogovorili da će im dati pozajmice u određenom novčanom iznosu, ali tek nakon što prevarene osobe sklope pretplatničke ugovore s nekim od teleoperatera. Nakon toga bi se našli u nekom od trgovačkih centara i tražili da im predaju mobilne uređaje za koje su sklopili pretplatu. Kako navodi policija, osumnjičeni su nakon što su dobili mobitele otišli, a 11 osoba je ostalo praznih ruku i prevareno.

Materijalna šteta još uvijek nije utvrđena, ali ocjenjuje se većom. Nakon dovršene istrage, svih troje muškaraca osumnjičeni su za počinjenje kaznenog djela prijevare prema prethodnom zajedničkom dogovoru s ciljem da za sebe ili drugog pribave protupravnu imovinsku korist, a na štetu sveukupno 11 osoba. Policija je podnijela posebno izvješće Općinskom državom odvjetništvu u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 18:30