RAT BANDI

‘Zagreb je naš teritorij!‘: Podignuta optužnica protiv zloglasnog Shamsa zbog strašnog ubojstva u centru grada

Wahidullah Khoje (24) zvani Shams optužen je za ubojstvo migranta Gula Walia Hotaka (23) u lipnju

Privođenje optuženog Wahidullaha Khoje zvanog Shams

 Marko Todorov/CROPIX

Nakon šestomjesečne istrage zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu za ubojstvo afganistanskoga migranta Gula Walia Hotaka (23).

On je u lipnju ove godine izboden nožem kod napuštene zgrade u Paromlinskoj. Za njegovo ubojstvo optužen je Hotakov sunarodnjak Wahidullah Khoje (24) zvani Shams, a motiv je, kako je utvrdila državnoodvjetnička istraga, bio sukob zbog prevlasti među bandama krijumčara migranata.

"Zagreb je naš teritorij. Napusti Hrvatsku, idi u Italiju, jer ćemo te inače ubiti", navodno je, prema tvrdnjama svjedoka, poručeno u video pozivima koje su iz "Shamsove grupe" upućivali Hotaku.

No, Hotak se usprotivio te je rekao Shamsu da se ne boji. Uslijedilo je navodno još jedno upozorenje, da bi Shams i njegovi prijatelji zatim iz Rijeke, gdje im je bila baza, došli u Zagreb, te Hotaka i njegove prijatelje uhvatili na spavanju u zgradi u Paromlinskoj gdje su ih počeli tući.

Hotak je uspio pobjeći iz zgrade, međutim, napadači su ga sustigli na ulici i izboli noževima. Od ozljeda je preminuo u bolnici nedugo zatim. Premda je državno odvjetništvo istragu zbog ubojstva, osim protiv Khoje, bilo otvorilo i protiv Khojinog prijatelja Navida Sherzada, tužiteljstvo je odustalo od progona potonjeg zbog nedostatka dokaza te je jučer pušten iz istražnoga zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:15