NEOPREZNA VOŽNJA

Za smrt 17-godišnje djevojke na odmorištu na A1 osumnjičen vozač autobusa iz Zadra

Tragedija se dogodila u trenutku u kojemu je vozač krenuo prema crpki natočiti gorivo, a nesretna djevojka je pri tom pomicanju smrtno stradala

Ilustracija

 Ivana Nobilo I Damir Zurub/Cropix/Cropx

Za smrt 17-godišnje djevojke koja je tragično stradala 1. listopada na odmorištu autoceste A-1 Sokolac nedaleko Brinja osumnjičen je 44-godišnji vozač autobusa iz Zadra, koju ju je tamo udario zbog svoje neoprezne vožnje, smatraju tako u PP Otočac, gdje je istraga o ovom slučaju završena kaznenom prijavom protiv njega.

- On se sumnjiči da je 1. listopada 2023. godine u 18.59 sati, na odmorištu Sokolac, na autocesti A-1, u smjeru Splita, kao vozač autobusa kršeći odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, u kojoj je smrtno stradala 17-godišnjakinja - javili su iz PU ličko-senjske.

Podsjetimo, kobnoga dana s gostujuće utakmice iz Pregrade su se vraćale nogometašice NK Vrčeva iz Glavica, te su pritom na odmorištu Sokolac stale na okrijepi. Stradala djevojka nije bila članica kluba, već se u autobusu našla kao pratnja prijateljici koja je igrala nogomet. Tragedija se dogodila u trenutku u kojemu je vozač krenuo prema crpki natočiti gorivo, a nesretna djevojka je pri tom pomicanju smrtno stradala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:02