REPOVI PROSLAVE

Za Dan mladosti u Kumrovcu ukrali osam šatora

Kumrovec, 220510.Proslava Dana Mladosti.Paralelni skup HCSP-a na kojem su sudionici Josipa Broza Tita proglasili zlocincem. Skup je bio cuvan jakim policijskim snagama.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovacev / CROPIX

KUMROVEC – Odradivši uspješno zahtjevan zadatak razdvajanja 'crvenih' i 'crnih' tijekom proslave Dana mladosti, specijalci su se mogli mirno povući iz Kumrovca u kojemu tijekom dana nitko od više od 10.000 ljudi nije počinio nikakve delikte, osim eventualno verbalnih.

Noć je, međutim, bila rezervirana za mlade antifašistkinje i antifašiste te rockere bez uvjerenja koji su ostali u Kumrovcu da bi pogledali koncert nekoliko žešćih grupa i Zabranjenim pušenjem za kraj.

E tu je policija opet budno odradila svoje zadaće: dva su mladca od 20 godina 'pala' s 0,3 grama trave. Slijedi im kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Zlataru.

Desila se tu i jedna neobična krađa. Mladi antifašisti i Forum mladih SDP-a pozvali su i svoje istomišljenike iz susjednih zemalja i smjestili ih u improvizirani kamp, no netko je osam šatora – ukrao.

Šatori su odneseni s travnate površine noć prije derneka. Bili su u vlasništvu Saveza izviđača Hrvatske koji je tako oštećen za nekoliko tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:43